Tijdelijk kouder met sneeuwval


Tijdelijk kouder met sneeuwval
Een lagedrukgebied trok afgelopen nacht regelrecht over Oostenrijk, hierdoor is het begonnen met regenen. Inmiddels is de sneeuwvalgrens gezakt en hebben we tot ongeveer 1200 meter ook te maken met sneeuwval. Keert de winter nu echt terug?

Vanmorgen is het bewolkt en valt er verspreid over Oostenrijk regen of sneeuw. Sneeuwval valt veelal vanaf 1200 meter, lokaal zakt de sneeuwvalgrens tot 1000 meter. Maar grote hoeveelheden vallen helaas niet. Veelal valt 5 tot 10 centimeter, maar dat ook enkel als de sneeuw al gelijk blijft liggen. Alleen in Karinthië valt meer. In de loop van de middag wordt het droger maar blijft het bewolkt. Het wordt maximaal 5 tot 12 graden, op 1500 meter liggen de maxima rond nul.

Morgen blijft de bewolking de overhand houden, in de loop van de dag valt af en toe regen of wat sneeuwval. De sneeuwvalgrens ligt rond 1100 meter, opnieuw worden geen grote hoeveelheden verwacht. Al met al is het weer dus de vandaag en morgen onbestendig.

Dinsdag zorgt een hogedrukgebied voor rustig en mooier weer in Oostenrijk. De zon schijnt geregeld uitbundig en het wordt maximaal 6 tot 12 graden, op 1500 meter is het iets boven nul.

Woensdag wordt het weer flink zacht en zullen de meeste skipistes tot hoog in de bergen snel slechter worden. Vanuit het zuiden stroomt zachte subtropische lucht de Alpen binnen. Op 1500 meter komt het kwik uit rond 5 graden, in de dalen is het 7 tot 15 graden.

Donderdag kan het op 1500 meter zelfs 10 graden worden, dit zijn waarden die voor mei of juni normaler zijn op deze hoogte. Met een beetje föhn erbij wordt het in de dalen 10 tot 18 graden.

Zo richting het weekend en de 2e voorjaarsvakantieweek is er zicht op kouder winterweer. Maar grote sneeuwhoeveelheden zitten helaas niet in de verwachting. Kortom goed en sneeuwrijk winterweer lijken helaas ver weg.

Jeroen Elferink

Wijnen Astrid & Thérèsa

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×