Iedere dag een tikkeltje minder mooi, donderdag sneeuwval?

Het is vandaag niet meer zo stralend zonnig als dat het in het weekend was. Maar voor begin april nog wel uitgesproken zacht en lenteachtig.

Vandaag verlopen de eerste uren nog nevelig en mistig met soms een paar wolkenvelden. Maar later deze ochtend breekt overal de zon flink door. Echter staat er in de bredere dalen een krachtige noordenwind. Deze kan het voor het gevoel wel wat frisser maken. In de bergen ontstaan enkele stapelwolken welke lokaal kunnen uitgroeien tot een zomers onweersbuitje. Daarmee heeft de atmosfeer voor het eerst sinds de winter weer een echte zomerse opbouw met de warmste lucht in de dalen. Inversie’s zoals in de winter zijn nergens meer aanwezig. Het wordt 15 tot 20 graden, op 2000 meter 6 graden.

Meer bewolking zien we morgen. Vanuit Italië en Zwitserland drijven morgen meer wolkenvelden Oostenrijk binnen. Maar in het Flachland en Karinthië blijft het opnieuw een flink zonnige dag. De temperatuur doet al wel een stapje terug, de 20 graden zien we even nergens meer. Uiteindelijk raakt het vanmiddag volledig bewolkt in Vorarlberg en Tirol. Gelukkig blijft het wel droog.

De langere termijn
Woensdag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. In Oost-Tirol en Karinthië is het bewolkt en vallen er enkele regenbuien. Vanaf 1800 meter is dit ook sneeuw. Aan de Noordkant komt een stevige föhn te staan. Door deze föhn kan het in het Inntal opnieuw 20 graden worden. Elders 12 tot 18 graden. Op 2000 meter -1 in Oost-Tirol aan de fohnige Noordkant +5.

Donderdag trekt een koufront Vorarlberg binnen, hier zakt de sneeuwgrens tot onder de 700 meter. Er kan maar liefst 40 tot 60 centimeter sneeuw hier vallen! Maar het is nog even de vraag hoever deze koude lucht Oostenrijk binnen trekt. Mogelijk dat Tirol maar ook het Salzburgerland een flinke vlaag van deze kou en sneeuw meekrijgen. Verder Oostwaarts blijft het te warm voor sneeuwval tot in de dalen.

Vrijdag knapt het weer langzaam op. De koude winterprik is maar van korte duur.

Jeroen Elferink

Summit Travel

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...