Timmelsjoch een FANtastische bergpas

Timmelsjoch sperre

Timmelsjoch nu nog dicht, maar binnenkort weer open!

Timmelsjoch een FANtastische bergpas

De Timmelsjoch bergpas, ook wel bekend als de Passo del Rombo in het Italiaans, is een schilderachtige bergpas die de grens tussen Oostenrijk en Italië overspant. Het is één van de hoogste bergpassen in de Oostenrijkse Alpen, met een maximale hoogte van ongeveer 2509 meter boven zeeniveau.

De Timmelsjochpas biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende bergtoppen en dalen. Het is een populaire route voor zowel toeristen als lokale bewoners, vooral in de zomermaanden wanneer de pas begaanbaar is. In de winter kan de pas gesloten zijn vanwege hevige sneeuwval en lawinegevaar.

De weg die over de pas loopt, staat bekend om zijn vele bochten en haarspeldbochten, wat het een uitdagende, maar opwindende route maakt voor liefhebbers van autorijden en motorrijden. Langs de route zijn er ook verschillende uitkijkpunten en rustplaatsen waar reizigers kunnen stoppen om te genieten van het landschap en foto’s te maken.

Naast zijn toeristische aantrekkingskracht heeft de Timmelsjochpas ook een historische betekenis. Het is een van de routes die door de eeuwen heen gebruikt werd voor handel en transport tussen Oostenrijk en Italië.

Al met al biedt de Timmelsjochpas een onvergetelijke ervaring voor avontuurlijke reizigers, die willen genieten van de schoonheid van de Alpen en de uitdaging van het berijden van een van Europa’s meest spectaculaire bergpassen.

Het recente plaatje hieronder is van 10 mei 2024. De bergpas wordt nog steeds “schoongemaakt”.

Binnenkort gaat deze bergpas weer open. Wie is daar al eens geweest? Reacties met foto’s kun je op facebook doen.

Timmelsjoch

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×