Timmelsjoch Hochalpenstrasse bijna sneeuwvrij

Timmelsjoch

Timmelsjoch Hochalpenstrasse bijna sneeuwvrij

Afgelopen weken hebben we met nadruk twee bergpassen in de gaten gehouden die sneeuwvrij worden gemaakt, de Grossglockner Hochalpenstrasse en de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Nu zijn er ook al weer wat foto’s gesignaleerd. In dit bericht geven we aandacht aan de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Deze verbinding is de route die je naar Italië brengt of omgekeerd van Italië naar Oostenrijk. Het is een schitterende route die loopt vanaf het Ötztal (Sölden) naar Bozen in Italië.

De laatste meters worden nu sneeuwvrij gemaakt en dat betekent vast dat de bergpas binnenkort weer opengaat. Wellicht kun je al met het lange hemelvaartsweekend deze pas over. Dat is zeker een aanrader want dan rij je vast ook nog wel langs mooie sneeuwmuren. De top van de bergpas ligt op een hoogte van 2.509 meter hoogte en waar je ook rijdt je hebt geweldig uitzicht.

Normaal gesproken zijn daar twee 300 pk tellende sneeuwfrezen daar aan het werk. Maar het kan nog zwaarder. Ook de grootste sneeuwfrees van Oostenrijk is hier aan het werk. Maar liefst 400 pk en 16 ton zwaar is deze sneeuwfrees. Sneeuwhoogtes van 170 cm en 275 cm breed zijn een peulenschil…

Wij weten niet exact hoeveel sneeuw er geruimd wordt maar een aantal jaren geleden lag er maar liefst 300.000 m3 meter aan sneeuw. Dat komt overeen met het vullen van 40.000 vrachtwagens!

Mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Hieronder nog een indruk hoe het er vorig jaar uitzag.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...