Timmelsjoch Hochalpenstrasse laat open 10 juni 2021

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Timmelsjoch Hochalpenstraße © Ötztal Tourismus

Timmelsjoch Hochalpenstrasse laat open 10 juni 2021

De bekende bergpas tussen Sölden en Italië ligt gaat later dan normaal open omdat er dit jaar erg veel sneeuw heeft gelegen. De weg is nu vrij maar de opening is op zijn vroegst op 10 juni gepland.

De reden dat de weg zo laat open kan gaan heeft te maken met de lawinesituatie. De huidige situatie op 2.509 meter is afgelopen woensdag door de lawinecommisie bekeken. Sneeuwruimploegen zijn sinds 19 april met zwaar materiaal bezig geweest om de ongeveer 34 kilometer lange Timmelsjoch Hochalpenstrasse tussen Gurgl en Moos vrij te maken van sneeuw zoals eerder te lezen was.

Sneeuwmuren van 12 meter

Op hoger gelegen delen van de Timmelsjoch Hochalpenstrasse ligt door de zeer strenge winter zo veel sneeuw, op sommige plekken wel tot 12 meter hoog. Hoewel de weg overal is vrijgemaakt mikt men om veiligheidsredenen op 10 juni als openingsdatum vanwege de huidige lawinesituatie, aldus directeur van de Timmelsjoch Hochalpenstrasse Manfred Tschopfer.

Ook Silvretta-Hochalpenstrasse gaat open in juni

Ook de weg tussen Tirol en Vorarlberg, de Silvretta-Hochalpenstrasse zal als alles goed verloopt medio juni open gaan. Deze weg is ieder jaar gedurende ruim zeven maanden gesloten maar daar ligt dit jaar niet zo veel sneeuw als voorgaande jaren. Toch ligt er gemiddeld 6 á 7 meter sneeuw die men met zwaar materiaal probeert op te ruimen iets wat niet zonder gevaar is. “De grootste uitdaging is het lawinegevaar,” aldus wegbeheerder Siegfried Fiel.

Lech Zürs am Arlberg

Ook in Lech zijn ze druk bezig om de grote hoeveelheid sneeuw op te ruimen en ook hier hoge sneeuwmuren met een hoop sneeuw op hoger gelegen delen.

Bron: ORF.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...