Timmelsjoch Hochalpenstrasse nog even geduld

Timmelsjoch

Timmelsjoch Hochalpenstrasse nog even geduld

Afgelopen weken hebben we met nadruk twee bergpassen in de gaten gehouden die sneeuwvrij worden gemaakt, de Grossglockner Hochalpenstrasse en de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Nu zijn er ook al weer wat foto’s gesignaleerd (op facebook)  In dit bericht geven we aandacht aan de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Deze verbinding is de route die je naar Italië brengt of omgekeerd van Italië naar Oostenrijk. Het is een schitterende route die loopt vanaf het Ötztal (Sölden) naar Bozen in Italië.

De laatste meters worden nu sneeuwvrij gemaakt en dat betekent vast dat de bergpas binnenkort weer opengaat. De verwachting is dat deze bergpas in juni 2024 weer open gaat. Dit heeft voornamelijk te maken met de vele sneeuw die er dit seizoen is gevallen in het hooggebergte. Ook is er nog behoorlijk gevaar geweest voor lawines waardoor de werkzaamheden ook hebben gestagneerd.

Als deze bergpas opengaat dan is het zeker aan te raden om dit al gelijk in juni te doen als je de mogelijkheid daartoe zou hebben. Dan heb je kans dat je nog door meters sneeuwmuren heen zou rijden.

De top van de bergpas ligt op een hoogte van 2.509 meter hoogte en waar je ook rijdt je hebt een geweldig uitzicht.

Normaal gesproken zijn daar twee 300 pk tellende sneeuwfrezen aan het werk. Maar het kan nog zwaarder. Ook de grootste sneeuwfrees van Oostenrijk is hier aan het werk. Maar liefst 400 pk en 16 ton zwaar is deze sneeuwfrees. Sneeuwhoogtes van 170 cm en 275 cm breed zijn een peulenschil…

Wij weten niet exact hoeveel sneeuw er geruimd wordt maar een aantal jaren geleden lag er maar liefst 300.000 m3 meter aan sneeuw. Dat komt overeen met het vullen van 40.000 vrachtwagens!

Hieronder de recentste foto’s, goed te zien is dat er sneeuw bijzit waar het saharazand in zit.

Mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Hieronder nog een indruk hoe het er in het verleden uitzag.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×