Timmelsjoch Hochalpenstrasse sneeuwvrij maken is weer begonnen!

Timmelsjoch

Timmelsjoch Hochalpenstrasse sneeuwvrij maken is weer begonnen!

Afgelopen week schreven we al dat Grossglockner Hochalpenstrasse en de Timmelsjoch Hochalpenstrasse weer sneeuwvrij worden gemaakt. Nu zijn er ook al weer wat foto’s gesignaleerd. In dit bericht geven we aandacht aan de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Deze verbinding is de route die je naar Italië brengt of omgekeerd van Italië naar Oostenrijk. Het is een schitterende route die loopt vanaf het Ötztal (Sölden) naar Bozen in Italië.

De verwachting is dat de Timmelsjoch snel wordt open gesteld. Meestal is dat medio mei maar gezien de weinige hoeveelheod sneeuw die er ligt zou het wel eens wat eerder kunnen zijn. Maar ook al is de pas wellicht straks snel sneeuwvrij het kan zo maar weer een dump opleveren ergens begin mei en men kan weer gaan sneeuwruimen. De top van de bergpas ligt op een hoogte van 2.509 meter hoogte.

Normaal gesproken zijn daar twee 300 pk tellende sneeuwfrezen daar aan het werk. Maar het kan nog zwaarder. Ook de grootste sneeuwfrees van Oostenrijk is hier aan het werk. Maar liefst 400 pk en 16 ton zwaar is deze sneeuwfrees. Sneeuwhoogtes van 170 cm en 275 cm breed zijn een peulenschil…

Ieder jaar is het doel om eind mei of iets eerder weer open te gaan en dat gaat zeker lukken als er niet een kou-inval komt met veel sneeuw. We gaan het zien of dat gaat lukken.

Wij weten niet exact hoeveel sneeuw er geruimd wordt maar een aantal jaren geleden lag er maar liefst 300.000 m3 meter aan sneeuw. Dat komt overeen met het vullen van 40.000 vrachtwagens!

We houden het voor jullie in de gaten de komende tijd en wellicht kunnen we dan weer mooi plaatjes delen.

PS of de allerkleinste sneeuwschuiver ook dit jaar is ingezet is niet bekend 🙂

Mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Hieronder nog een indruk hoe het er vorig jaar uitzag.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×