Timmelsjoch Hochalpenstrasse sneeuwvrij, wanneer?

Timmelsjoch

Nu de Grossglockner Hochalpenstrasse weer sneeuwvrij gemaakt is kijken we nu naar de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Dit is een bergpas die ook pas later wordt schoongemaakt dan de eerste genoemde.

Vanaf 23 april 2019 is men de Timmelsjoch Hochalpenstrasse aan het sneeuwvrij maken. Ook hebben de sneeuwruimers toch wel tegen wat vertraging aangelopen door de sneeuwval van de laatste weken. Tot maar liefst een hoogte van 2.509 meter dient er sneeuw geruimd te worden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Unser Schneeräumungs-Team im Einsatz. 🥳 Fotos: Thomas Santer

Een bericht gedeeld door Timmelsjoch Hochalpenstrasse (@timmelsjochpass) op

Twee 300 pk tellende sneeuwfrezen zijn daar aan het werk. Maar het kan nog zwaarder. Ook de grootste sneeuwfrees van Oostenrijk is hier aan het werk. Maar liefst 400 pk en 16 ton zwaar is deze sneeuwfrees. Sneeuwhoogtes van 170 cm en 275 cm breed zijn een peulenschil…

Ieder jaar is het doel om eind mei weer open te gaan. Het afgelopen winterseizoen is een behoorlijk sneeuwrijk seizoen geweest en er ligt echt een enorme vracht aan sneeuw. Daar komt dan ook nog bij dat men zeer goed moet uitkijken voor het lawinegevaar (ook steenlawines)

Alleen al aan de Noord Tirol kant moet er zo’n 300.000 m3 meter aan sneeuw worden weggehaald. Dat komt overeen met het vullen van 40.000 vrachtwagens!

We gaan er van uit dat deze bergpas weer eind mei open is en we houden het voor jullie in de gaten.

De komende weken houden we zeker deze bergpas voor jullie in de gaten.

PS de allerkleinste sneeuwschuiver heeft men ook ingezet….

PS 2 mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Jetzt kann man wirklich die Tage zählen 🥳🥳🥳 Foto: Thomas Santer

Een bericht gedeeld door Timmelsjoch Hochalpenstrasse (@timmelsjochpass) op

Instagram Banner

Golf club Hohe Tauern

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht