Timmelsjoch Hochalpenstrasse snel sneeuwvrij!

Timmelsjoch

Timmelsjoch Hochalpenstrasse snel sneeuwvrij!

Nu de Grossglockner Hochalpenstrasse weer sneeuwvrij gemaakt is kijken we nu naar de Timmelsjoch Hochalpenstrasse. Dit is een bergpas die ook pas later wordt schoongemaakt dan de eerste genoemde.

Vanaf de laatste week april 2022 is men de Timmelsjoch Hochalpenstrasse aan het sneeuwvrij maken. De verwachting is dat de Timmelsjoch rond 20 mei weer wordt opengesteld voor het verkeer. Tot maar liefst een hoogte van 2.509 meter dient er sneeuw geruimd te worden.

Twee 300 pk tellende sneeuwfrezen zijn daar aan het werk. Maar het kan nog zwaarder. Ook de grootste sneeuwfrees van Oostenrijk is hier aan het werk. Maar liefst 400 pk en 16 ton zwaar is deze sneeuwfrees. Sneeuwhoogtes van 170 cm en 275 cm breed zijn een peulenschil…

Ieder jaar is het doel om eind mei weer open te gaan en dat gaat zeker lukken als er niet een kou-inval komt met veel sneeuw op deze hoogte maar die verwachting is er niet.

Wij weten niet exact hoeveel sneeuw er geruimd wordt maar een aantal jaren geleden was het maar liefst 300.000 m3 meter aan sneeuw. Dat komt overeen met het vullen van 40.000 vrachtwagens!

We gaan er van uit dat deze bergpas weer rond 20 mei open is en we houden het voor jullie in de gaten.

PS of de allerkleinste sneeuwschuiver ook dit jaar is ingezet is niet bekend 🙂

Mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...