Timmelsjoch Hochalpenstrasse vanaf 14 juni 2024 open!

Timmelsjoch

Timmelsjoch Hochalpenstrasse vanaf 14 juni 2024 open!

Vorig jaar kon deze de Timmelsjoch Hochalpenstrasse openen op 26 mei 2023 maar dit jaar ligt dat iets anders. Het mindere weer en de vele sneeuwval op deze hoge bergpas heeft er voor gezorgd dat er pas weer een veilige en schone verbinding is op 14 juni 2024. As vrijdag gaat deze bergpas dan ook weer open.

Dit jaar lag er veel meer sneeuw dan andere jaren en de prognose was dat men ook wat alter zou openen dan afgelopen jaar toen er een stuk minder sneeuw was gevallen. Frau Holle had aan het einde van de winter nog wat plannen zullen we maar zeggen. Hopelijk doet ze dat meer in de echte winter.

De sneeuwploegen hebben een forse inspanning moeten leveren om alles weer sneeuwvrij te krijgen. Nu zijn deze werkzaamheden voorbij zijn hopen we ook dat het wer een wat zomers karakter gaat krijgen. We gaan het zien.

De Timmelsjoch Hochalpenstrasse begint dus het seizoen op vrijdag 14 juni 2024 en wie is daarbij. Wie gaat daar binnekort heen en levert de eerste foto’s aan? Foto’s en of video kun je sowieso plaatsen in de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk.

Mocht je er naar toe gaan dan zou je ook nog eens bij het Top Mountain Motorcycle Museum langs kunnen gaan van de Scheiber-tweeling Alban en Attila. Die dit museum weer hebben vernieuwd na een behoorlijk brand. Dit museum ligt op een hoogte van 2.175 meter. Op 4.500 vierkante meter zijn nu ongeveer 500 motorfietsen uit alle tijdperken te zien, evenals raceauto’s en oldtimers.

Mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Timmelsjoch Hochalpenstraße © Ötztal Tourismus

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×