Timmelsjoch Hochalpenstrasse vanaf 20 mei 2022 open!

Timmelsjoch

Timmelsjoch Hochalpenstrasse vanaf 20 mei 2022 open!

Op 20 mei 2022 kan de Timmelsjoch Hochalpenstrasse weer openen. Dit jaar lag er veel minder sneeuw dan andere jaren. In het voorjaar (maart) is het lange tijd zeer zonnig geweest en is er ook heel weinig neerslag gevallen. Dat zal zeker een van de redenen zijn dat er minder sneeuw heeft gelegen. Het sneeuwruimen is dan ook super snel gedaan. Een kleine vergelijking. Vorig jaar kon men pas openen op 10 juni.

De Timmelsjoch Hochalpenstrasse begint het seizoen op vrijdag (20 mei 2022) zo vroeg komt het zelden voor. De reden hiervoor is een bijzonder sneeuwarme winter in het gebied tussen het Noord-Tiroolse Ötztal en het Zuid-Tiroolse Passeiertal.

“Ik kan me geen vergelijkbare winter herinneren. Waar ons wegenteam normaal gesproken drie weken moet frezen om de hoge alpenweg tot aan de pas sneeuwvrij te maken, waren ze dit jaar in slechts één week op de top van de pas”, legt Manfred Tschopfer, algemeen directeur van Timmelsjoch Hochalpenstraße AG uit. Er wordt gezegd dat de steile Zuid-Tiroolse kant, die anders gevaar loopt voor lawines, dit jaar geen problemen heeft opgeleverd. In de laatste week voor de opening werden nog reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Tegelijkertijd wordt het nieuwe en grotere Top Mountain Motorcycle Museum van de Scheiber-tweeling Alban en Attila weer geopend op 2175 m boven de zeespiegel. Op 4.500 vierkante meter zijn nu ongeveer 500 motorfietsen uit alle tijdperken te zien, evenals raceauto’s en oldtimers.

PS of de allerkleinste sneeuwschuiver ook dit jaar is ingezet is niet bekend 🙂

Mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Instagram Banner

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Sölden Grote banner Heart beat of the Alps 21-22

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...