Timmelsjoch Hochalpenstrasse vanaf 26 mei 2023 open!

Timmelsjoch

Timmelsjoch Hochalpenstrasse vanaf 26 mei 2023 open!

Op 26 mei 2023 kan de Timmelsjoch Hochalpenstrasse weer openen. Dit jaar lag er veel minder sneeuw dan andere jaren en de prognose was dat men snel zou kunnen openen. Frau Holle had toch nog wat andere plannen de afgelopen weken. Sneeuw op hoogte was er zeker weer gevallen en de sneeuwploegen moesten wederom aan het werk. Nu zijn deze werkzaamheden voorbij en ook het weer lacht ons weer toe. Temperaturen gaan omhoog en er is geen sneeuwval meer voorspelt.

We hadden verwacht dat het de vroegste opening zou worden maar dat is niet het geval ook is het wel eens voorgekomen dat er zoveel sneeuw gevallen was in de winter en voorjaar dat men pas kon openen in de maand juni.

De Timmelsjoch Hochalpenstrasse begint dus het seizoen op vrijdag 26 mei 2023 en wie is daarbij. Wie gaat het Pinksterweekend daar naar toe. Foto’s en of video kun je sowieso plaatsen in de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk.

Mocht je er naar toe gaan dan zou je ook nog eens bij het Top Mountain Motorcycle Museum langs kunnen gaan van de Scheiber-tweeling Alban en Attila. Die dit museum vorig jaar weer hebben geopend na een behoorlijk brand. Dit museum ligt op een hoogte van 2175 meter. Op 4.500 vierkante meter zijn nu ongeveer 500 motorfietsen uit alle tijdperken te zien, evenals raceauto’s en oldtimers.

Mochten jullie deze bergpas een keer oversteken deze zomer dan zijn we benieuwd naar jullie verhaal. Of heb je al een verhaal van de afgelopen jaren. Wil je jouw verhaal delen op onze website? Stuur dan een e-mail naar info@fantastischoostenrijk.nl

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Timmelsjoch Hochalpenstraße © Ötztal Tourismus

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×