Timmelsjoch Ötztalstrasse, 450 mensen afgesloten na lawine

Timmelsjoch

Timmelsjoch Ötztalstrasse, 450 mensen afgesloten na lawine. De afsluiting zal mogelijk tot medio juli duren. De lawine van modder en rotsen zorgt er ook voor dat de Timmelsjoch is afgesloten.

Door de afsluiting na de lawine zijn ongeveer 450 mensen afgesloten van de buitenwereld, volgens geologen is er geen mogelijkheid om de 8 weken durende sluiting te omzeilen. De kans is nog steeds aanwezig dat er elk moment meer keien, modder en water naar beneden glijden. De weg tussen Zwieselstein en Obergurgl is geraakt door deze lawine.

De Ötztalstrasse (B186) is al vanaf 28 mei door de vallende rotsen en modder geraakt en nu afgesloten waardoor men niet meer van Sölden naar Hochgurgl en verder kan. De afsluiting blijft voorlopig intact omdat de berg nog instabiel is. Voor medicijnen en goederen is er momenteel een luchtbrug.

Problemen

De rotsen bewegen tot een halve meter per dag, pas als de natuur tot rust is gekomen kan er op de berg worden gewerkt. Doordat men in het achterste deel van het Ötztal geïsoleerd is krijgen de bewoners te maken met problemen, zoals medische zorg. De ouderen in Obergurgl zijn de belangrijkste slachtoffers aldus Thomas Grüner uit Obergurgl. Deze ouderen konden al maanden nergens heen en nu is men ook afgesloten van medische hulp. Ook hulpverleners hebben een probleem, bij brand is het dorp niet te bereiken vanuit Sölden.

Maar ook zal het toerisme problemen ondervinden.

Informatiebijeenkomst

Dat de weg acht weken is afgesloten dat is volgens de locatie-inspectie onder aanvoering van geologen Thomas Fiegl, Petra Nittel-Gärtner, Katharina Gröbner, Günter Guglberger (hoofd van de afdeling bruggen en tunnelbouw van de Rijksbouwdienst) en Olaf Huber (afdeling wegenonderhoud van Michael Strigl) onvermijdelijk. Om deze reden zijn alle inwoners van Obergurgl vandaag (16-06-2020) om 14:00 uur uitgenodigd in de Carat Gurgl. Hier zullen zij geïnformeerd worden over de verdere procedure en de geplande maatregelen. Vertegenwoordigers van de bouwdirectie van het districtsbureau van het gebouw en van de geologie van de federale staat zullen hier ook aanwezig zijn.

Timmelsjoch

De 2.509 meter hoge Timmelsjoch is Oostenrijks hoogst gelegen grensovergang tussen Oostenrijk en Italië, het is een schitterende verbinding tussen het Ötztal (Ötztalstrasse) in Oostenrijk en het Passeiertal in Zuid-Tirol Italië. De Timmelsjoch is weer sneeuwvrij en alleen te bereiken op dit moment via Italië.

Bron: tirol.orf.at en meinbezirk.at

Ötztal Ötztalstraße
Locatie van het afgesloten deel van de Ötztalstraße.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat iPhones en iPads niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Holland Snack Express 1200x400

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht