Timmelsjoch rond 5 juni weer open!

Timmelsjoch Hochalpenstraße
Timmelsjoch Hochalpenstraße © Ötztal Tourismus

De Timmelsjoch Hochalpenstraße zal waarschijnlijk midden volgende week (5 juni 2019) worden geopend. Op deze populaire noord-zuidverbinding tussen het Ötztal en het Passeiertal is men momenteel nog druk doende om deze sneeuwvrij te krijgen. De afgelopen weken was men met man en macht bezig om de sneeuwmassa van de Timmelsjoch Hochalpenstraße te krijgen. Er wordt met tal van voertuigen gewerkt, zoals twee 300 pk freesmachines.

Door de extreme sneeuwval eind december begin januari ligt er op deze populaire route een enorm pak sneeuw, de opruimploeg had daarom ook de handen vol om deze route zo snel mogelijk vrij te krijgen. Ook heeft de sneeuwval van de afgelopen weken voor nog meer vertraging gezorgd. Ondanks dat er gewerkt werd met zware machines, waaronder de krachtigste sneeuwblazer van Oostenrijk, moest er tot 10 meter sneeuw geruimd worden. Aan de Tiroolse kant is er al 300.000 kubieke meter sneeuw verwijderd.

“Für unsere Mitarbeiter resultiert dies nicht nur in einer Menge Arbeit mit entsprechendem Zeitdruck. Schließlich lautet das Ziel wie jedes Jahr, die Timmelsjoch Hochalpenstraße möglichst Ende Mai zu eröffnen“ aldus Timmelsjoch-bestuurslid Manfred Tschopfer.

Het doel is dat de Timmelsjoch-Hochalpenstraße net als ieder jaar eind mei te openen, maar door het aanhoudende slechte weer is het niet zeker of de geplande datum gehaald wordt. Eerder was er een video online gezet via Facebook, hierin is goed te zien door welke sneeuwmassa de medewerkers moeten ploeteren.

Men heeft nog geprobeerd open te gaan maar de lawinedienst heeft nog niets vrij gegeven zodat de weg nog echt niet open kan gaan. Volgende week kan daar dus verandering in komen.

Hou de site van Timmelsjoch goed in de gaten, hier zullen voortdurend update’s te vinden over de Timmelsjoch, de site is te vinden door hier te klikken.

Veel te beleven en te ontdekken

Het begint al op 2175 m op één van de mooiste plekken in het Ötztal, hier ligt de TOP MOUNTAIN CROSSPOINT een multifunctioneel gebouw. Zo bevindt zich in het gebouw het hoogste motormuseum van Europa de Top Mountain Motorcycle Museum, ook zit hier een restaurant en een kabelbaan. In dit gebouw met een vloeroppervlakte van 6.000 m² bevinden zich hier tevens de tolpoorten om de Timmelsjoch Hochalpenstraße op te kunnen komen.

Meer informatie: www.timmelsjoch.com en www.gurgl.com

Alpen Reizen

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...