Timmelsjoch sneeuwruimen Behind the Scenes VIDEO

Timmelsjoch Hochalpenstraße

Timmelsjoch Hochalpenstraße © Ötztal Tourismus

Timmelsjoch sneeuwruimen Behind the Scenes VIDEO

Deze week hebben we gepubliceerd dat de Timmelsjoch Hochalpenstrasse as vrijdag 14 juni 2024 opengaat. Dat is mooi nieuws. Mocht je in de omgeving van het Ötztal zijn dan en je wil naar Italie (Meran) dan is dit toch wel een hele mooie route om daar te komen.

Afgelopen winter is er veel sneeuw gevallen in het hooggebergte en zelfs in de maanden april, mei en zelfs juni is er nog een behoorlijk sneeuwlaag gevallen. Dit voorjaar hebben de sneeuwploegen keihard moeten werken van beide kanten om de bergpas sneeuwvrij te maken.

Is de bergpas eenmaal sneeuwvrij dan is er altijd nog een lawine commissie die het laatste oordeel mag geven of de weg open kan. De weg is nu veilig en vanaf vrijdag 14 juni 2024 kun je weer over deze weg rijden.

Nu is er een mooie video gemaakt zodat je kunt zien hoe deze weg eruit ziet en welk zwaar materiaal daar aan het werk is geweest. De video kun je hieronder bekijken.

TimmelsjochTimmelsjoch

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×