Vanaf de Timmelsjoch wandelen naar Sölden

Timmelsjoch

Vanaf de Timmelsjoch wandelen naar Sölden

We kregen een verslag binnen van  Lydia en Kees v.d.Kloot. Die zijn in het verleden al twee keer in Sölden op vakantie geweest en willen graag een wandeling delen met ons die zij hebben gemaakt in de omgeving van de Timmelsjoch richting Sölden.

Timmelsjoch

Vanuit ons Hotel in Sölden hebben we de bus genomen richting Obergurgl, want: haltes genoeg. Daar stap je over in de bus naar de Timmelsjochpas.

Het kan er in de voormiddag heel koud zijn dus hou daar rekening mee. Er is bij de eindhalte nog wel een Rasthaus waar je nog wat kunt eten of drinken en je op warmen voor je gaat wandelen.

Rondom de grens met Italië is nog van alles te zien, dus dat deden we eerst. Er zijn ook nog wat kustwerken op het eerste gedeelte wat leuk is als je graag foto’s maakt. Het pad gaat eerst een stuk naar boven, en daarna loop je grotendeels op een panoramaweg en kijk je beneden op de weg met haarspeldbochten.

Timmelsjoch Motorrijder

Als het mooi weer is is het een drukte met vooral motorrijders. Mooi om vanaf boven te bekijken. Je komt nog even bij de weg als het pad naar de overkant gaat. Wij hadden de eerste keer dat we er waren geluk want er was nog sneeuw, zo mooi met de zon er op en het riviertje dat er onderdoor kruipt. Oppassen dat je niet door de sneeuw in het water zakt. Ook was daar een mooie plek om wat te eten en genieten. En dan verder weer naar de overkant, langs de flanken van de berg en even later zie je niks meer van de weg.

Timmelsjoch

Vervolgens loop  je door de natuur en aan de andere kant van de berg kom je weer bij de weilanden en loop je naar Zwieselstein. Dit is een klein dorpje waar je eventueel nog wat kunt eten of drinken. Wij liepen een keer van daaruit langs het rivierje naar Solden (heel mooi) en de andere keer waren we er wat later en namen we de bus.

Er is ook nog een hoger gelegen pad dat iets meer energie vraagt. Dit is nou wat de vakantie zo leuk maakt, het pasje. Je neemt de bus en hoeft niet steeds terug naar de auto. En wil je op het laatst even gemakkelijk doen dan zijn er haltes genoeg waar je weer op stapt.

Deze wandeling is redelijk gemakkelijke en echt goed te doen. Tegen de kou in de ochtend wel een jas mee nemen. Eten mee nemen, want Zwieselstein is het eerste dat je tegenkomt na het vertrek aan de grens.

Lydia en Kees bedankt voor jullie bijdrage.

Timmelsjoch

Timmelsjoch

Timmelsjoch

Timmelsjoch

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×