Tirol 20 tot 50 cm aan sneeuw verwacht boven de 1000 meter

Tirol 20 tot 50 cm aan sneeuw verwacht boven de 1000 meter

Vanaf 22 januari 2024 is het al heel lange tijd “lente” in de noord alpen van Oostenrijk en wie weet daarbuiten ook nog wel. Al 6 weken is het gewoon geen echt winterweer geweest in de dalen. Boven de 1800 meter tref je goede sneeuw aan.

De media in Oostenrijk geven nu aan dat er weer een “wintereinbruch” opstapel staat, al is het volgens ons maar even….

Twee weken geleden was er ook heel even zo’n speldenprikje… cosmetisch zag het er allemaal weer geweldig uit. Maar helaas zijn de bergen al behoorlijk opgewarmd, vorst zit er niet in vandaar dat de bergen ook weer snel in de dalen tot een meter of 1300 gewoon weer snel groen zijn geworden.

Na weken met bovengemiddelde temperaturen brengt de late winter deze week opnieuw een kort bezoek aan Tirol. As. woensdag zal er een aanzienlijke verandering in het weer plaatsvinden geven weerspecialisten aan in Oostenrijk. De sneeuwgrens zakt onder de 1000 meter en bereikt zelfs enkele dalen…

Dit zou op veel plaatsen een prachtig winterlandschap moeten creëren, maar vooral op berg- en paswegen kan het gevaarlijk zijn. Helaas is deze kou niet lang leven beschoren tegen het weekend wordt het weer warmer …..

Woensdag valt er tot een halve meter verse sneeuw

De nacht van dinsdag op woensdag zou het volgens de voorspelling gaan sneeuwen. Een lagedrukgebied boven Noord-Italië zorgt ervoor dat dichte neerslagwolken boven heel Tirol hangen. Vooral in de ochtenduren valt er sneeuw onder de 1000 meter, er zou dus ook lager dan 1000 meter regen kunnen vallen.

Sommige hoger gelegen dalen zullen wit gaan kleuren. Op hoogtes boven de 1000 meter kan in Vorarlberg en het Tiroler Oberland ongeveer 20 centimeter sneeuw worden verwacht, terwijl in de bergen 30 tot 50 centimeter verse sneeuw wordt verwacht”, meldt het Oostenrijkse Severe Weather Center.

Overigens in Innsbruck, waar het regenachtig blijft, wordt het woensdag maximaal zes graden.

Vanaf donderdag wordt het weer mooi weer, de zon komt er bij of het warmer wordt dat is de vraag. Kaiserwetter zit er zeker op vrijdag weer aan te komen. Hoe het gaat verlopen, lees daarom elke ochtend ons weerbericht voor Oostenrijk.

Pitztaler Gletsjer Kaiserwetter

as. vrijdag zien we hopelijk bovenstaande foto live. Dit is de Wildspitze gezien vanaf de Pitztaler Gletsjer. Wij zullen daar weer een mooie ronde gaan maken.

Wijnen Astrid & Thérèsa

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...