Tirol breidt FFP2 masker in de openlucht uit

Mondmasker op de Kitzsteinhorn

Tirol breidt FFP2 masker in de openlucht uit

Het districtsbestuur van Landeck heeft opdracht gegeven tot uitbreiding van de FFP2-maskervereiste buitenshuis in Ischgl en St. Anton am Arlberg. Vanaf donderdag is op sommige pleinen en straten een FFP2-masker verplicht. In het district Landeck steeg de 7-daagse incidentie tot extreme waarden van 2.893,3. Deze waarde lag ruim boven de toch al hoge waarde voor Tirol. Voor het Bundesland Tirol ligt de 7-daagse incidentie op 1.301,5 (woensdag) voor geheel Oostenrijk was dat 761,9.

Tirol meldde woensdag 281 mensen die besmet waren met het coronavirus in St. Anton am Arlberg. Op dat moment waren het er 219 mensen in Ischgl in het Paznauntal. Vanwege het toenemende aantal besmettingen heeft het districtsbestuur van Landeck besloten om de FFP2-maskerplicht buitenshuis uit te breiden. De ingangsdatum is donderdag om 00:00 uur. Met andere woorden het is vandaag dus al ingegaan.

 

Mondmaskerplicht geldt van 8 uur tot 24 uur.

In Ischgl moet het FFP-2-masker nu worden gedragen in de Dorfstrasse, Silvrettaplatz en op de Fimbabahnweg.

In St. Anton am Arlberg zijn er aanzienlijk meer secties die zonder FFP2-masker niet meer kunnen worden betreden. De maskerplicht geldt onder meer in het voetgangersgebied inclusief de onderdoorgang, op grote delen van de Dorfstraße, het stationsplein, op het voorterrein van de Rendlbahn en de onderdoorgang of op het voorterrein naar de Galzigbahn, alsmede bij de bus terminals. Het is verplicht om buiten een mondmasker te dragen van 08.00 uur tot middernacht.

Bron: ORF

FFP2 Mondmasker

Op de achtergrond de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner

Colada Sport2000 banner

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...