Tirol, de 10 populairste regio’s

Tirol logo

Tirol, zeg je wintersport Oostenrijk en menigeen roept Tirol. Deze deelstaat is ook de bekendste deelstaat van Oostenrijk met skigebieden als SkiWelt, St. Johann in Tirol, Kirchberg, Kitzbühel, het Zillertal, Ötztal, Sölden, Pitztal, Stubaital en nog veel meer. Het is ook de regio die de meeste wintersporters trekt. Reden te meer om ieder jaar een onderzoek te starten naar de staat van het toerisme in Tirol.

Het doel van dit jaarlijkse onderzoek is om de ontwikkeling van de toeristische sector te ondersteunen Dit onderzoek is een samenwerking met het MCI Tourism Team. Met de uitkomst van het onderzoek wordt een lijst samengesteld met de huidige situatie van de gebieden. Naast het aantal overnachtingen kan men ook zien hoeveel procent van de gasten uit welk land komt. Hiermee kan men het aanbod specifieker op de gasten afstemmen. Opvallend is wel dat de Duitsers in alle gebieden de grootste groep zijn, maar wij Nederlanders bijna overal in de top 3 zitten.

Naast de gasten is ook gekeken naar het beschikbare budget voor toerisme in het afgelopen jaar en de prognose van de omzet in het afgelopen jaar.

St Johann in Tirol

Top 10

Leuk aan dit onderzoek is de top 10, hierbij is te zien dat het Ötztal met 4.152.560 veruit de populairste bestemming is in Tirol. De top 10 is als volgt.

  1. Ötztal Tourismus (4.152.560)
  2. Innsbruck en zijn vakantiedorpen (3.452.238)
  3. Paznaun-Ischgl (2.791.615)
  4. Serfaus – Fiss – Ladis (2.601.674)
  5. Erste Ferienregion im Zillertal (2.552.893)
  6. Mayrhofen (2.354.536)
  7. Wilder Kaiser (2.119.581)
  8. Osttirol (2.109.803)
  9. Seefeld (2.078.292)
  10. Stubai Tirol (1.848.649)

Het complete overzicht is hier te vinden, meer weten ga naar ttr.tirol.

Dit overzicht is een onderzoek van vorig jaar. Een nieuwe hebben we nog niet gezien maar we houden het in de gaten.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Ski Outlet Logo

Banner Indoor Ski & Snowboard Zaanstad

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht