Tirol een virtuele excursie 10 FANtastische plekken!

Brixen im Thale Filzalmsee

Tirol een virtuele excursie om vanuit je huis te kunnen genieten van FANtastisch Oostenrijk, als voorbereiding op je toekomstige reis of om gewoon te genieten, of als laatste zetje om eens een vakantie te vieren in dit prachtig land.

Het klinkt raar in de situatie waar wij nu in zitten maar het moment komt weer dat wij weer op reis kunnen, dan menigeen nu niet in de stemming is dat is logisch. Maar toch is het ook een moment om vooruit te kijken. Even de huidige situatie vergeten en dromen van het zoeken naar een vakantiebestemming, de reis en het genieten waar je ook naar toe gaat. De voorpret is altijd leuk en voor sommigen is het zoeken naar een bestemming stressvol.

Misschien kunnen wij jullie overhalen middels 10 virtuele Tiroler bestemmingen in FANtastisch Oostenrijk, klik op de foto en ga virtueel de omgeving verkennen in Tirol. 360 graden foto’s, veel plezier.

1. Drachensee

In de Tiroler Zugspitz Arena ligt een schitterend meer op 1.920 meter aan de voet van de Coburger Hütte, hier waakt volgens de legende een  monster over een gezonken dorp. Dit kristalhelder bergmeer is 28 meter diep en het hoogste meer van de regio, dit zorgt ervoor dat het water nogal ijzig/fris is.

2. Ellmauer Halt

Met een hoogte van 2.344 meter is de Ellmauer Halt het hoogste punt van het Wilder Kaisergebergte. De top is in 1869 voor het eerst bereikt en is zonder bergschoenen of klimgordels te bereiken.

3. Paragliding in Hochkössen.

Paragliding of ook wel schermvliegen of parapente vliegen genoemd is de meest eenvoudige en natuurlijke vorm van vliegen. Het komt uit het parachute springen waarbij men wil dat men zo  lang mogelijk in de lucht blijft, in tegenstelling tot het parachute springen waarbij men de val wil afremmen. Door de goede thermiek staat Kössen bekend bij paragliders en deltavliegers.

4. Timoks Wilde Welt Fieberbrunn

Op de Wildseeloder is er van alles te beleven voor zowel jong als oud, hier bevind zich het Timoks Wilde Welt & Timoks Alpine Coaster.

5. Skygliden in Achensee

Voor een beetje spanning is de Airrofan Skyglider een tip waarmee je in een glider hangt in een form van een adelaar. De snelle afdaling waarbij je een snelheid kan behalen van 80 km/u begint vanaf de Gschöllkopf op 2.040 meter.

6. Hexenwasser Söll

Al 10 jaar maakt het beleveniswereld Hexenwasser in Söll kinderen en stiekem ook volwassenen blij, met terug naar de oorsprong als motto.

7. Alpinecoaster Imst

Vanaf de start op de Untermarkter Alm in Imst op 1.500 meter raas je met een maximum snelheid van 40 km/u 3,5 kilometer naar beneden, op sommige delen raast je ineens tot 10 meter boven de grond met steile bochten hobbels en sprongen. De Alpine Coaster is de langste rodelbaan van Tirol, een ware adrenaline boost.

8. Canyoning in het Zillertal

Een echte bergsport is canyoning waarbij men de loop van een rivier door een kloof volgt. Om dit te doen is het nodig te wandelen, naar beneden te klimmen/klauteren, te springen, te zwemmen en te abseilen.

 

9. Wildpark Aurach

In het hart van de Kitzbüheler Alpen op 1.100 meter ligt een natuurpark waar 200 Alpen en exotische diersoorten leven. In dit park leven bijvoorbeeld kangoeroes, lama’s en Tibetaanse jaks.

10. Spieljochbahn Fügen

De Spieljochbahn in Fügen wordt ook wel de belevenisberg genoemd, vol avontuur en belevenissen in de natuur, de 10 persoonsgondel brengt je naar de top waar jong en oud kunnen genieten van het uitzicht en diverse activiteiten.

Er zijn vast meer mooie plekken in Tirol te vinden. Stuur ons deze, maak er je eigen verhaal van en wie weet publiceren het op FANtastisch Oostenrijk. We horen jullie graag.

Alpen Reizen

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...