Reactie Tirol richting Europese Commisie

skileraren

Reactie Tirol richting Europese Commisie

Er is al een tijdje een aardige discussie inzake buitenlandse skileraren die werkzaam zijn in Oostenrijk. Er is nu een reactie van Tirol richting Europese Commissie nadat er lichtelijk paniek was uitgebroken in ons tweede moederland, Oostenrijk kreeg een aanklacht van de Europese Commissie (link punt 6) aan haar broek. De reden was dat skileraren in Oostenrijk worden gediscrimineerd. Volgens de Europese Commissie mogen buitenlandse skileraren alleen les geven aan gasten uit hun thuisland die zij meenemen naar het skigebied. Lokale skileraren mogen daarentegen lesgeven aan iedereen.

Met name Tirol zou zich volgens de Europese Commissie hieraan schuldig maken, het leidt tot oneerlijke voordelen. Maar dit is niet de eerste keer, in juli 2014 en 2015 was het al aangekaart door de Europese Commissie. Maar toen had Oostenrijk hierop gereageerd, echter dit keer niet.

Maar de positie van een buitenlandse skileraren staat al langer ter discussie, zo werd in februari 2014 6 leraren in Frankrijk opgepakt.

Het wintersportseizoen is heel belangrijk in Oostenrijk, jaarlijks werken alleen al in Tirol zo’n 7000 leraren verdeeld over 312 scholen. Daarom handelde Tirol snel en wil zo snel mogelijk de noodzakelijke veranderingen door voeren zonder dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van het skischolen in Tirol en de rest van Oostenrijk verloren gaat. De Tiroler Skilehrerverband is bij het opstellen van de nieuwe richtlijnen betrokken, in augustus zal het nadat het beproken is voor goedkeuring verzonden worden.

Bron: TT.com

Summittravel728x90

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht