Tirol, skigebieden onzeker over winterseizoen

Sölden november

Sölden november 2019

Tirol, skigebieden onzeker over winterseizoen toch gaat men door met de voorbereidingen van aankomend winterseizoen.

Ondanks de lockdowns en waarschuwingen gaan de gebieden in Tirol door met de voorbereidingen van het aankomende winterseizoen, iedereen wil opengaan zodra het kan. De meesten hopen dat dit in december kan. De lockdown die nu in Oostenrijk van kracht is duurt tot eind november.

Het is volgens de woordvoerder van de Tiroolse kabelbanen Franz Hörl te wachten en te hopen dat ieder gebied kan en mag open. In heel Tirol worden 80 skigebieden geconfronteerd met een onzeker winterseizoen 2020/21 en de hoop wordt nu gevestigd op dalende cijfers van het aantal positief geteste mensen. Met hopelijk intrekken van de reiswaarschuwingen. Echter heeft hij als woordvoerder nog geen annuleringen ontvangen vanuit de Tiroolse skigebieden. Daarom gaat hij er op dit moment van uit dat alle Tiroolse skigebieden worden geopend.

St Johann in Tirol Wilderkaiser
St Johann in Tirol Wilderkaiser

Seefeld verwacht een min

Net als in heel Oostenrijk is men in Seefeld ook druk bezig met de voorbereidingen, toch verwacht Werner Frießer, burgemeester van Seefeld en raad van bestuur van de RBergbahnen Rosshütte, deze winter een min van ongeveer 30%. Daarom is niet opengaan van het skigebied geen optie, een reden is dat het gebied veel bezocht wordt door lokale wintersporters. Toch zal de eventuele afwezigheid van veel buitenlandse gasten voor de exploitanten hier niet zo erg zijn als in grote gebieden als de Kitzbüheler Alpen, het Zillertal, in het Ötztal, Arlberg of in het Panznaun.

Bron: orf.at

Andere lezen ook:

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer binnen in de week van 12 november 2020. Wil je een bericht krijgen van ons. Ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...