Tirol wijzigt richtlijnen skischolen

skileraren

Tirol wijzigt richtlijnen skischolen

Tirol wijzigt richtlijnen skischolen nadat zo’n twee en halve week geleden een aanvraag op de deurmat van de Europese Commissie (zie punt 6) lag, reden was dat volgens deze commissie de skileraren in Oostenrijk gediscrimineerd worden. Volgens de Europese Commissie mogen buitenlandse skileraren alleen les geven aan gasten uit hun thuisland die zij meenemen naar het skigebied. Lokale skileraren mogen daarentegen lesgeven aan iedereen, met name Tirol zou zich hieraan schuldig maken. Overigens zelf hebben we dit nooit gezien in welk gebied we ook geweest zijn maar dit geheel terzijde…

Heel snel kwam Tirol in actie om zo snel mogelijk de noodzakelijke veranderingen door te voeren zonder dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van de skischolen in Tirol en de rest van Oostenrijk verloren gaat. De skischolen zijn nauw betrokken bij het opstellen van de nieuwe richtlijnen. De planning was dat er deze maand de nieuwe richtlijnen voor goedkeuring besproken zou worden. Inmiddels is het amendement rond gestuurd in afwachting van de goedkeuring.

Met de nieuwe richtlijnen zal voor buitenlandse skischolen en leraren de meldprocedures eenvoudiger worden. Buitenlandse skischolen moeten uiterlijk 3 weken voor aanvang de activiteiten melden bij de Tiroler Skilehrerverband. Ook moeten skischolen die gasten meenemen specificeren in welk skigebied men zit.

Volgens sneeuwsportleraren.nl mogen ook skileraren met een Anwärter of Landes niveau lesgeven, dit mag alleen onder toezicht van de Staatliche opgeleide leraar. In dit geval moet de Staatliche leraar aanwezig zijn in het zelfde skigebied. De nieuwe richtlijnen zijn hetzelfde als waar de skischolen in Tirol zich ook aan moeten voldoen. Overigens hoeft men geen opleiding tot Skiführer en het ondernemersexamen te doen om skischoolleider te zijn van een buitenlandse skischool. Dit is wel verplicht in Tirol.

Bron: tt.com

728x90-Bizztravel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht