Tirol voert rijverbod opnieuw in

Brennerpas richting Italië

Brennerpas richting Italië ter illustratie. © Ramona Roelfsema

Tirol voert rijverbod opnieuw in. Weer wil de deelstaat ervoor zorgen dat passanten in Tirol bij een verkeersopstopping de snelweg niet verlaten en de B-wegen niet laten vollopen.

Al een aantal jaren voert Tirol een rijverbod in als reactie op de recente sterke toename van het vakantieverkeer. In deze periode mogen toeristen de snelweg niet zonder reden verlaten.  Afgelopen maandag maakte Tirol bekend dat het vanaf het pinksterweekend tot september het verbod  in zal gaan. Net als eerdere rijverboden is bestemmingsverkeer uitgesloten. De politie zal dit controleren. De rijverboden gelden voor alle motorvoertuigen, inclusief auto’s en motorfietsen, die in Tirol rijden.
“Door de rijverboden zullen automobilisten niet langer de mogelijkheid hebben om files op de hoofdroutes te ontwijken door dwars door de steden en of dorpen te rijden, tenzij ze aantoonbaar kunnen worden toegewezen aan de bestemming, bron of bestemmingsverkeer”. Aldus de minister van Transport Ingrid Felipe (Groenen).

Rijverbod

Het eerste rijverbod begint in het pinksterweekend en dan uitsluiten in zuidelijke richting. Het rijverbod gaat in van vrijdag 3 juni om 7.00 uur tot en met zondag 5 juni om 19.00 uur. Ongeveer 2 weken later geldt er een rijverbod in noordelijke richting die op zaterdag 18 juni 07.00 uur tot en met zondag 19.00 uur. Een rijverbod in beide richting zal weer ongeveer 2 weken later ingevoerd worden. Deze begint op zaterdag 9 juli 07.00 uur en eindigt op zondag 11 september 19.00 uur.

Eerdere berichtgeving hierover kan je hierhierhier, hier en hier vinden.

Bron: Tiroler Tagezeitung

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Banner van den Berg Wandelschoen op Maat

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...