Tirol waarschuwt voor zware regenval en kans op modderstromen

topfoto 2017 sankt anton am arlberg bewolkt koel regen weerbericht

Tirol waarschuwt voor zware regenval en kans op modderstromen

Gisteravond is het begonnen met regenen in Tirol en dat is ook in de nacht behoorlijk doorgegaan. Zelf zitten we ook nog in tirol en we kunnen beamen dat het nog regent.

Er is zelfs een waarschuwing in de ochtend uit gegaan die geldig is voor vandaag in Tirol. Vermijdt onnodige bezoeken en wandelingen. Aan de lokale bevolking is juist ook een oproep gedaan om de waterstanden in de gaten te houden. De ZAMG heeft “waarschuwingsniveau oranje” afgegeven.

De focus ligt op het Brennergebied tot aan het Zillertal. “Omdat er sinds zaterdagavond al grotere hoeveelheden neerslag zijn gevallen en vanmiddag weer stevige onweersbuien met mogelijk grotere hoeveelheden te verwachten zijn, neemt het risico op modder- en aardverschuivingen toe”, waarschuwt de deelstaat Tirol.

In de loop van de middag wordt er weer meer regen verwacht. In Oost Tirol kan het ook tot onweer komen. De temperaturen bereiken waarden tussen de 15 en 20 graden. In Oost-Tirol kan de temperatuur nog uitkomen rond de 22 graden.

“Vanwege de verwachte hoeveelheid neerslag willen we de mensen in Tirol waarschuwen. Een deel van de waterstanden heeft al de grens bereikt dat 1 keer in de 5 jaar voorkomt en het gaat worden overschreden”, zegt Elmar Rizzoli van de regionale bedrijfsvoering. Lokaal is er zeer veel neerslag mogelijk, die ook plaatselijk kan leiden tot modderstromen en overstromingen”, zegt Rizzoli.

De bevolking wordt opgeroepen om onnodige bezoeken en wandelingen te vermijden, waterafvoeren en kelderschachten af ​​te dekken en de waterstanden te bewaken. Het land Tirol volgt de situatie op de voet en staat voortdurend in contact met de ZAMG en de hulpdiensten. Laten we hopen dat het allemaal mee gaat vallen en we kijken uit naar een drogere periode die er zeker aan gaat komen.

Weer Oostenrijk 8 aug 2021

bron: Tiroler Tageszeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...