Tirol werkt aan een Covid-model

St. Anton am Arlberg Faceboook
© St. Anton am Arlberg Faceboook

Tirol werkt aan een Covid-model voor aanstaande winter, dit doen zij samen met het Management Center Innsbruck (MCI) door middel van een enquête om zo het risico op besmettingen te verkleinen.

Deze week is er gestart met het verspreiden van enquêtes naar gemeentes, Tourismusverbänden (VVV), liftmaatschappijen en andere belanghebbenden. Hiermee wil men uitzoeken welke maatregelen zinvol en uitvoerbaar zijn om de corona-veiligheid in het komende winterseizoen te verhogen. De uitkomst zal een belangrijke basis vormen voor een zo veilig en succesvol mogelijk winterseizoen aldus Siegfried Walch, hoofd van de afdeling Sociaal en Gezondheidsmanagement van het MCI.

Het onderzoek zal een aanvulling zijn op het federale corona-stoplicht. Daarom is het ook belangrijk dat alle aangesproken gemeentes, VVV’s, liftmaatschappijen en andere belanghebbenden deel nemen om zo een groen verkeerslicht te verdedigen. Een respons vanuit de ondervraagden van 60 tot 80 procent is minstens nodig aldus Lukas Kerschbaumer, plaatsvervangend projectmanager.

Onderzoek

Als eerste stap is in samenwerking met de modelregio’s St. Anton am Arlberg en Alpbach een vragencatalogus ontwikkeld ter voorbereiding. Men begint eerst met enquêtes aangevuld met individuele interviews. De resultaten die hieruit voortkomen, worden overgebracht naar een online enquête waardoor besluitvormers breed kunnen worden betrokken. Hierna zullen alle Tiroolse gemeenten, VVV’s en kabelbaanbedrijven betrokken worden.

De online enquête is op woensdag uitgerold en in 25 minuten moeten er minstens 30 vragen en maximaal 60 vragen beantwoord worden. Een tussentijds resultaat van de studie zou eind september beschikbaar moeten zijn. Daarna begint de tweede fase en wordt getest hoe de maatregelen die als nuttig zijn uitgefilterd, in de praktijk kunnen worden uitgevoerd.

Lees ook: Apres-Ski seizoen 2020 – 2021 hoe verder en Skigebied Ischgl maakt corona maatregelen wintersportseizoen bekend

Bron: tt.com, DiePresse.com en Meinbezirk.at

Westendorf topfoto

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Buffy Bandana FANtastisch Oostenrijk

Hierboven een buffy waarmee je de liften in kunt gaan komend winterseizoen. Is altijd comfortabeler dan een mondkapje. We gaan kijken of we daar nog een lading van kunnen bestellen.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...