Tirol wil Achenseebahn redden

Achenseebahn Barend van Beek

Achenseebahn foto @Barend van Beek

Tirol wil Achenseebahn redden door 3,4 miljoen te investeren in de inmiddels failliete spoorweg, het plan ligt ter goedkeuring bij de staatsregering.

De Achenseebahn is een spoorverbinding van Jenbach naar de Achensee, het materiaal waar men tot het faillissement mee reden behoort tot de oudste ter wereld. De Achenseebahn heeft in Jenbach de aansluiting op de Unterinntal spoorlijn tussen Kufstein en Innsbruck en met de Zillertalbahn naar Mayrhofen. De bouw van deze spoorverbinding werd in 1887 begonnen, opening was twee jaar later. Heden ten dage werd de lijn hoofdzakelijk gebruikt als toeristische atractie.

3,4 miljoen euro.

De deelstaat Tirol wil 3,4 miljoen euro investeren in de Achenseebahn, het geld wordt gebruikt om gedeeltelijke transacties tijdens de faillissementsprocedure te garanderen en om acute renovaties uit te voeren. Om juridische redenen was het voor de provincie Tirol niet mogelijk geweest om de middelen te garanderen voordat de insolventieprocedure werd ingeleid. De vorige eigenaar van de spoorlijn was de Achenseebahn AG, waarin de vier naburige gemeenten een aandeel hadden.

“Het doel van de deelstaat Tirol is om te voorkomen dat het bedrijf uiteenvalt en om de Achensee-kabelbaan op middellange termijn voor toeristische doeleinden door een nieuwe eigenaar te laten herstarten. De Achenseebahn is een toeristische attractie. Het is belangrijk om dit nu veilig te stellen om de toeristische regio na de crisis weer op de been te helpen, ” aldus Ingrid Felipe (Grüne) en Josef Geisler (ÖVP).

Bron: orf.at, TT.com

Achenseebahn foto @Adrie Klomp

Achenseebahn foto @Adrie Klomp


Achenseebahn foto @Barend van Beek

Achenseebahn foto @Barend van Beek


Achenseebahn foto @Barend van Beek

Achenseebahn foto @Barend van Beek

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...