Tirol zegt NEE tegen de Olympische Spelen 2026

Olympische winterspelen Innsbruck

Tirol zegt NEE tegen de Olympische Spelen 2026. Dit werd gisteren bekend. Ruim 342 duizend stemmen werden er uitgebracht, de uitslag is een kleine meerderheid voor de tegenstanders.

In totaal konden 536.817 mensen hun stem uitbrengen, de vraag was simpel. JA of NEE tegen de Olympische Spelen in Tirol. Uiteindelijk brachten 342.711 mensen hun stem uit. Nadat de stembiljetten van 275 gemeentes waren geteld was de uitslag 53,25% tegen en 46,75% voor, een “krappe” meerderheid tegen maar het is een meerderheid.

Meerderheid van de regio’s in Tirol waren tegen, van de stemgerechtigden in Innsbruck waren met 67,4% het meest tegen. Landeck was met 34,7 de meest positieven regio voor een Olympische spelen, regio Kitzbühel was met 43,9% een goede tweede.

Parlementsverkiezingen met Olympisch tintje

Gisteren waren er verkiezingen voor het Oostenrijkse parlement, maar de inwoners van Tirol konden ook hun stem uitbrengen voor een 3e bod voor de Olympische Winterspelen van 2026.

Een haalbaarheidsonderzoek was al op 21 juni gepresenteerd, maar nu konden de inwoners van Tirol hierover hun stem uitbrengen. De locatie is Innsbruck dat de enige stad in de wereld is die de Olympische Spelen twee keer ontving. Dit was in 1964 en 1976.

De volgende winterspelen zijn in Pyeongchang Zuid Korea (2018), daarna is Peking, China de gaststad. Peking zal hiermee de eerste stad zijn die zowel de zomer als de winterspelen heeft georganiseerd.

Bron: tirol.at en tt.com

uitslag Olympische spelen tirol 2026

© tt.com

Summit Travel Zoek en Boek

(Visited 135 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.