Tirools langste Mountainkartbaan in Sölden

Langste bergkarrenbaan

©Ötztal Tourismus Fotograaf; Roast-Media

Tirools langste Mountainkartbaan in Sölden

Nieuw in het zomeraanbod in het Ötztal is iets wat garant staat voor snel plezier en het is ook iets voor alle generaties. Hier vindt je ook nog eens de langste mountainkartbaan van Tirol.

Vanaf begin juli kan men al genieten op dit ruim 7,3 km lange  traject dat begint bij het middenstation van de Gaislachkogel. De karten zijn met hun lage zwaartepunt en 1 meter breed het beste te omschreven als een soort off-road gokart. In Sölden is hiervoor de bestaande winterrodelbaan gebruikt en is enigszins aangepast en geschrikt gemaakt voor het gebruik in de zomer.

Het traject loopt vanaf het middenstation van de Gaislachkogel op 2170 meter naar het dal op 1366 meter, een rit van ruim 7,3 kilometer. Bij het middenstation kunnen de voertuigen gehuurd worden inclusief beschermende uitrusting en passende veiligheidsinstructies. Doordat de karts gemakkelijk te bedienen zijn is het toegankelijk voor kinderen vanaf 10 jaar en 130 cm tot aan de grootouders. Kinderen vanaf 6 jaar mogen ook mee alleen wel op schoot.

Het lage zwaartepunt zorgt voor veiligheid. Twee remmen maken snel stoppen mogelijk of, voor de meer ervaren rijder, puur driftplezier in de bochten. Het project is gerealiseerd door drie plaatselijke sportzaken in samenwerking met Bergbahnen Sölden en Ötztal Tourismus.

Langste bergkarrenbaan

©Ötztal Tourismus Fotograaf; Roast-Media

Goed om te weten

Hierbij alles wat je moet weten om een ritje te maken, meer informatie klik op onderstaande link.

  • Minimumleeftijd: Kinderen onder de 12 jaar mogen de route alleen gebruiken in aanwezigheid van een verantwoordelijke meerderjarige. Kinderen onder de 10 jaar en een lengte van minder dan 130 cm mogen niet alleen met een mountainkart rijden. De minimumleeftijd voor meereizende kinderen is 6 jaar.
  • Veiligheid: Helmen zijn verplicht en gesloten, stevige schoenen moeten worden gebruikt. Passende outdoorkleding is eveneens noodzakelijk. Helmen worden direct bij het afhaalpunt uitgedeeld.
  • Instructie: Er is een korte instructie voor elke bergkarrenner, die door het bergkarpersoneel direct bij het ophaalpunt wordt gegeven.
  • Parcours: De mountainkartroute is 7,3 kilometer lang. Het is niet toegestaan ​​de route te verlaten. Hou er rekening mee dat dit een natuurlijke baan is en dat deze ook hobbels, watergeulen en oneffenheden in het oppervlak kan hebben. Kijk goed vooruit en wees altijd bereid om te remmen.
  • Openingstijden: bergopwaarts met de Gaislachkogl-kabelbaan, dagelijks van 9.00 – 16.00 uur

Meer weten: Sölden.com

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht