Tiroolse skigebied in Jungholz Reutte is failliet

Tiroolse skigebied in Jungholz Reutte is failliet

Tiroolse skigebied in Jungholz Reutte is failliet

Met het faillissement laat het gebied een schuld achter van  3,35 miljoen euro.

Afgelopen maandag is het faillissement aangevraagd, de enige aandeelhouder is de gemeente Jungholz. Ze wilde het kleine skigebied als economische factor in de stad behouden, maar het afgelopen winterseizoen verliep niet zoals gepland. Nu hopen ze op een particuliere investeerder.

Volgens de Alpine Creditors Association (AKV) en de Credit Protection Association van 1870 (KSV) bedragen de schulden ongeveer 3,35 miljoen euro. Het skigebied kampte al langere tijd met financiële problemen en werd uiteindelijk in het najaar overgenomen door de gemeente. Na een winter met weinig sneeuw kon de gemeente echter niet langer het economische voortbestaan ​​garanderen.

Het liftbedrijf bestaat al sinds 1950 en is in het najaar van 2023 volledig in eigendom gekomen van de gemeente Jungholz. Zij exploiteerde het skigebied in Jungholz met twee 4-persoons stoeltjesliften en meerdere sleepliften.
Tiroolse skigebied in Jungholz Reutte is failliet

Plan gemeente mislukt

De plannen van de gemeente voor het skigebied zijn mislukt dat bevestigt burgemeester van Jungholz, Karina Konrad. De liften werden overgenomen omdat ze belangrijk waren voor het toerisme in de stad. De start van het seizoen was bevredigend.

Vervolgens vanaf medio januari voorspelden de milde temperaturen en een gebrek aan sneeuw onheil voor het skigebied. Ondanks de sneeuwkanonnen was het niet meer mogelijk om een ​​piste klaar te maken voor de langste lift, een sleeplift.

Bij de overname door de gemeente werd ook een pakket lasten uit het verleden overgenomen. Ondanks de grote inzet van de bevolking bleven de inkomsten ver beneden de verwachtingen.

Toch begon Jungholz de afgelopen winter optimistisch. Volgens de burgemeester heeft het uitblijven van de verkopen uiteindelijk het faillissement veroorzaakt.
Tiroolse skigebied in Jungholz Reutte is failliet

Verkoop

Het bestaande liftbedrijf is niet meer te redden. Toch is er hoop op een investeerder die de boel over zal nemen en het voortbestaan zal garanderen. Gesprekken hierover zijn inmiddels gevoerd.

Volgens de insolventieaanvraag overweegt het liftbedrijf een reorganisatieplan aan te bieden om de restschuld kwijt te schelden, waarna alle eigendommen worden verkocht. De financiering moet komen uit de opbrengst van de verkoop. Omdat die deels onderpand zijn voor bankleningen is onduidelijk of dit voldoende zal zijn om de schulden te dekken. De opbrengst van de verkoop zal waarschijnlijk volledig naar de pandhouders gaan. De eerste zitting bij de rechtbank in Innsbruck staat gepland voor 31 juli.

Lees ook:

Bron: orf.atKleine Zeitung

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×