Tiroolse skigebieden: “Je verliest langzaam de moed, zekerheid ontbreekt”

Kitzbühel Kirchberg 3S Bahn

Tiroolse skigebieden: “Je verliest langzaam de moed, zekerheid ontbreekt”

Terwijl de Oostenrijkse regering en de Landeshauptmannen vandaag een verdere lockdown bespreken, waarschuwen de bergbahnen voor een vertrouwensbreuk.

De skigebieden zouden klaar zijn om te gaan openen (24 december 2020), maar de voorzitter van de bergbahnen en voor de ÖVP Landelijk wethouder Franz Hörl maakt zich geen illusies. “De nieuwe specificaties maken het er niet eenvoudiger op.” Vandaag bespreekt Hörl met zijn collega’s hoe het verder moet. De bergbahnen willen zeker op 24 december openen, maar gaat dit ook gebeuren als ze direct na de Kerst weer moeten sluiten!

Vanmiddag om 17:00 uur is er een persconferentie van Sebastian Kurz om te bepalen wat er nu precies gaat gebeuren.

Maar hoe zitten de verschillende Tiroolse skigebieden er in?

Kitzbühel

Anton Bodner, CEO van Kitzbüheler Bergbahn AG, wil skiën vanaf 24 december onder alle omstandigheden mogelijk maken: “We hebben vooraf al veel maatregelen genomen die veel verder gaan dan de vereiste wettelijke eisen.” De strengere regelgeving wordt uiteraard ook geïmplementeerd. Bodner irriteerde zich echter aan de deadline voor de nieuwe verordening tot 26 december. “Als we maar drie dagen mogen openen, zou dat een vertrouwensbreuk zijn.”

Sölden

Jakob Falkner, de baas van de kabelbaan van Sölden, is het daarmee eens: “We gaan op 24 december zeker open voor de lokale bevolking en Tirolers, ook al wordt dat niet winstgevend.” De voorzorgsmaatregelen zijn “helemaal geen probleem, ik maak me alleen zorgen over de vooruitzichten op langere termijn”.

Imst Bergbahnen

De Imster Bergbahnen willen ook op 24 december open gaan. Directeur Bernhard Schöpf: “We hebben op dit moment al veel te doen. Uiteraard voldoen we aan de eis van een preventieconcept en een risicoanalyse als dat nog gewenst is. ”

Mayrhofner Bergbahnen

De grote baas van de Mayrhofner Bergbahnen, Josef Reiter, aarzelt nog steeds. “Dat komt doordat er nog enkele openstaande vragen zijn. Zoals de meeste bergbahnen in Tirol, hadden we een concept dat voor de winter opnieuw werd bekeken. ”Nu zijn er richtlijnen die verder gaan. “Hoe het precies moet worden gedaan, alleen degenen die het hebben geschreven weten het.” Dat moet worden verduidelijkt.

Vanmiddag na 17:00 uur weten we meer! Dan zullen we snel weten wat de Tiroolse skigebieden gaan doen. Live stream is te volgen op DEZE LINK

Stubaier Gletsjer 3S Eisgratbahn

Bron: Tiroler Tageszeitung

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Wegens gigantisch succes zijn we door al onze Buffy’s heen. We hebben een extra bestelling gemaakt maar deze zijn naar verwachting weer in januari 2021 leverbaar. Wel kunnen jullie alvast de buffy’s voor-bestellen. We noemen dat een pre order. Met het achterlaten van je e-mailadres kunnen we je dan een bericht sturen zodra de nieuwe Buffy’s er zijn!

Als alles goed gaat hebben we de buffy’s in januari weer binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...