Toekomst skigebiet Heiligenblut ziet er zonnig uit

Toekomst skigebiet Heiligenblut ziet er zonnig uit

Heiligenblut foto @bart de boer

Toekomst skigebiet Heiligenblut ziet er zonnig uit

Met het bereiken van een akkoord met twee investeerders lijkt de toekomst van de Bergbahn Heiligenblut nu zeker.

De lange strijd om de  toekomst van het skigebied lijkt hiermee er rooskleurig uit te zien. De vorige eigenaren hebben een akkoord bereikt met twee investeerders. Met het akkoord is ook de ontmanteling van de Fleissbahn-liften voorkomen.

De nieuwe mede-eigenaren zijn Thomas Seitlinger, die ook investeert in een hotel in Heiligenblut, en Johannes Böck. Zij zullen investeren in het skigebied met een minderheidsbelang van tien procent. Dit zal in de loop van de samenwerking toenemen tot 30 procent. Tussen de partners is vertrouwelijkheid overeengekomen over de investeringsbijdragen.

Meer impulsen

In Heiligenblut moeten nu snel “economische en structurele impulsen” worden gegeven. Dit door bijvoorbeeld met meer verblijven te komen “in voldoende aantallen en kwaliteit”. Ook de marketingactiviteiten in de richting van de Bergbahn en het ski-aanbod moet omhoog.

In de hotelsector moeten de nieuwe partners “hun expertise en implementatiekracht ten volle inbrengen”.

Toekomst skigebiet Heiligenblut ziet er zonnig uit

Einde dreigde

Het gebied verkeerde in financiële moeilijkheden, het verlies van dit jaar zal rond de €600.000,- liggen. De huidige eigenaren vroegen om steun maar daar wil men niet aan mee werken. De deelstaat Karinthië eist een duurzamere oplossing waarbij nieuwe partners betrokken moet worden en de verkoop voor 1 euro.

Voor de huidige eigenaren was dit eerder niet bespreekbaar, maar zijn nu toch bereid om te praten. Echter niet meer met minister van Toerisme Sebastian Schuschnig en burgemeester Martin Lackner (beiden ÖVP). .

“Volgens hun eigen verklaringen zullen de gemeente Heiligenblut en de deelstaat Karinthië geen financiële bijdrage leveren aan het redden van de bergbahn en het skigebied en zullen ze daarom niet langer deelnemen aan het verdere besluitvormingsproces,” zo werd in een persbericht bekendgemaakt.

Gelukkig ziet de toekomst er nu rooskleurig uit.

Lees ook:

Bon: orf.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×