Toename Nederlandse wintersporters in nood!

Schmittenhohe Zell am See

Toename Nederlandse wintersporters in nood!

Alarmcentrale Eurocross geeft aan een behoorlijke stijging te zien van Nederlandse wintersporters die bij gestaan moeten worden op de piste. Vanaf januari zijn er 1500 wintersporters bijgestaan voor bv een redding op de piste.

Eurocross geeft aan een stijging waar te nemen van 8 procent tov 2022 (wintersportdossiers). Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat in 2022 nog best een aantal wintersporters zijn thuis gebleven. Pas deze winter waren er geen belemmeringen meer om op wintersportvakantie te gaan.

Ten opzichte van het jaar 2020 (dat half maart ophield omdat toen er een uitbraak was van Corona) is de stijging zelfs 16%. Maar de aantallen nemen toe en elk jaar komen er meer en meer Nederlanders in de problemen.

Dat kan gaan om te roekeloos van de piste te knallen of dat je aangeskied wordt. Onderstaande video die we vorige week in de 2e krokusweek opnamen spreekt boekdelen waarbij de persoon in kwestie het allemaal zeer normaal vond. Staan daar kleine kinderen te wachten dan kunnen we rustig schrijven dat dit zomaar een moordaanslag is.

Het AD schreef zelfs het volgende:

“Volgens de alarmcentrale zagen hulpverleners en artsen afgelopen week meer dan twee keer zoveel ongelukken als de week ervoor. In de eerste week van de vakantie kwamen 159 meldingen binnen bij Eurocross. Toen ging het zuiden van Nederland op wintersportvakantie. Vorige week, toen de regio’s Noord en Midden de sneeuw opzochten, kreeg Eurocross 497 meldingen van ski-ongevallen. Ook zijn in totaal 75 wintersporters gerepatrieerd.”

Men denkt al te kunnen skiën als men een blauwe piste af kan gaan!

Volgens de Eurocross gebeuren veel ongelukken door overschatting en zich niet goed voorbereiden. Vanaf januari zijn er 1500 wintersporters bijgestaan en als je de maand december er bij optelt dan kom je uit op 1700 mensen.

De meeste letsel is opgelopen aan de knie, een wervel of hun heup.

Overigens de cijfers zijn vastgesteld over alle Alpenlanden. Het vaakst werd de hulp ingeroepen vanuit Frankrijk, Italië en Oostenrijk.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...