Toenemende depressiedruk vanuit het westen

Na vandaag neemt de depressiedruk toe waardoor het soms flink kan regenen.

Toenemende depressiedruk vanuit het westen

Vandaag is het vriendelijk en droog oktoberweer, maar de komende dagen neemt de depressiedruk vanuit het westen alleen maar toe. Het wordt flink wisselvallig, met soms ook veel regen en sneeuw vanaf 2000 meter.

Vandaag is het nog even genieten van een rustig weerdagje in Oostenrijk. Vooral deze ochtend schijnt de zon op veel plaatsen uitbundig. Al kan ook in enkele dalen de eerste ochtenduren mist of nevel voorkomen. Vanmiddag blijft het niet overal zonnig, vooral over Vorarlberg en Tirol trekken wolkenvelden. Waarschijnlijk blijft het hier wel de hele dag droog. Bij maximaal 17 tot 21 graden is het nog altijd erg zacht voor de tijd van het jaar.

Morgen krijgen we te maken met een typische föhn situatie. Een regenfront stuwt tegen de Italiaanse Alpen, en later ook aan de zuidkant in Karinthië. Aan de noordkant is het zacht met een mix van wolkenvelden en soms kort de zon. Hier loopt het kwik op naar 19 tot 22 graden. Aan de zuidkant blijft de temperatuur meer achter door de bewolking en regen. In de loop van de middag trekt het regenfront alsnog over de hoofdkam heen en wordt het ook nat in de deelstaten Vorarlberg, Tirol en Salzburgerland.

Woensdag neemt de depressiedruk verder toe, vanuit het westen komen lagedrukgebieden dichterbij. Wolkenvelden en enkele lichte buien wisselen elkaar af. Ook wordt het een stukje frisser met maxima tussen 11 en 17 graden. In de bergen valt de neerslag vanaf 2300 meter in de vorm van sneeuw.

Donderdag blijft het overdag nagenoeg droog maar wel zwaar bewolkt. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en tijdens de avond gaat het flink regenen. Deze regen houdt tot vrijdagochtend aan. Op sommige plekken kan 30 tot lokaal 50 millimeter regen vallen. Ook zakt de sneeuwgrens in de neerslag naar 2000 meter of iets lager. Dat is goed nieuws voor gletsjer gebieden als Solden, Hintertux of Kaprun. Hier kan men zich verheugen op de eerste serieuze sneeuwval die ook kans maakt goed te blijven liggen na de zomer.

Ook de dagen daarna blijft met een zuidwestelijke stroming de depressiedruk hoog. Soms zijn er momenten met flinke buien, maar gelukkig zijn er ook tal van mooie momenten. Bij een gunstige timing valt de meeste neerslag juist tijdens de avonduren. Laten we dat natuurlijk hopen!

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...