Toenemende kans op onweersbuien

Vandaag viel het nog mee met de onweersbuien in Oostenrijk, sterker nog in 80% van Oostenrijk was het een prachtige zomerdag met tropische temperaturen. Ook de komende dagen blijft het warm in heel Oostenrijk, maar vanuit het Westen neemt de kans op onweer helaas wel toe…

Morgen starten we de dag opnieuw met veel zon, en overal stijgt de temperatuur snel. Wel staat er meer wind en neemt de bewolking in de loop van de middag wat toe. Hierdoor wordt het niet veel warmer dan 25 tot 28 graden. In de namiddag volgen dan vanuit Italie en Zwitserland enkele pittige regen- en onweersbuien.

De zwaarste buien gaan rondom het Inntal, de hoofdkam en westelijk Karinthië. Tijdens onweersbuien kan het komen tot hagel, windstoten en lokale wateroverlast. Richting het Oosten blijft het droog, en in het Donaudal en Wenen blijft het zelfs zonnig. Hier merkt men niets van de onweersbuien.

Na zonsondergang storten de de buien in, wordt het overal droog en in de nacht klaart het op.

Woensdag wordt een copy-paste dag, met opnieuw veel zon in de ochtenduren maar al snel ontstaan er stapelwolken. Nu zien we juist de meeste onweersbuien ten Noorden van de hoofdkam ontstaan. Vooral het Salzburgerland gaat het er flink van langs krijgen.

Verwachting woensdag middag

Uiteindelijk is dit de verwachting voor woensdagmiddag, opnieuw blijft het Oosten bespaard. Wie echt wilt zonnebaden moet richting de Oostenrijkse hoofdstad gaan.

Ook donderdag verandert er nog weinig, maar vrijdag lijkt een regenfront over Oostenrijk te trekken. Het is dan even een stuk koeler en flink nat, maar tijdens het weekend lijkt het weer opnieuw op te knappen. Morgen gaan we kijken hoe het met de regen voor vrijdag staat gesteld.

Geniet van de warmte en wees voorzichtig tijdens de onweersbuien,

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...