Toenemende onweerskansen

Weerlicht Brixental

De onweerskansen nemen toe (archieffoto)

Toenemende onweerskansen

De kansen op onweer nemen de komende dagen snel toe in Oostenrijk.

Vandaag is het nog droog en rustig zomerweer in Oostenrijk. Na een zonnige ochtend ontstaan stapelwolken. Soms gaat de zon achter deze stapelwolken schuil. In het uiterste zuiden van Vorarlberg en Karinthië kunnen enkele wolken al uitgroeien tot een enkele bui met onweer. Maar op veruit de meeste plaatsen blijft het een droge en mooie zondag. Het wordt maximaal 21 tot 27 graden.

Vanavond wordt de bewolking in Vorarlberg en later Tirol dikker. Vanuit Zwitserland volgen hier enkele regen- en onweersbuien. Ook tijdens de nacht blijven hier onweersachtige buien mogelijk.


Morgen start de dag in een groot deel van Oostenrijk zonnig, echter komen in het westen (opnieuw Tirol en Vorarlberg) buien voor. Gaandeweg activeert de buiigheid hier en nemen de onweerskansen ook toe. Uiteindelijk zijn ook elders buien met onweer mogelijk, alleen het uiterste oosten blijft droog en vrij zonnig. Tijdens buien is kans op hagel en onweer, ook wateroverlast behoort tot de opties. Het wordt voor de buien uit 20 tot 24 graden, met buien is het koeler.

Ook dinsdag blijven de onweerskansen groot, dit keer vooral in het zuiden (Karinthië en Oost-Tirol). Elders blijft het waarschijnlijk droog met een afwisseling van zon en wolken bij 22 tot 26 graden.

De dagen na dinsdag blijft de onweersneiging groot bij aangename en groeizame temperaturen.

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×