Toerisme in Oostenrijk minimaal 1,8 miljard verlies

Fantastisch Oostenrijk zomer

Toerisme in Oostenrijk minimaal 1,8 miljard verlies, het Toerisme in Oostenrijk heeft sinds het ontstaan van de corona crisis een verlies geleden van 1,8 miljard euro

Het abrupte einde van het skiseizoen midden maart zorgde ervoor dat het Oostenrijkse toerisme een enorme omzetdaling leed. Volgens een marktonderzoeksinstituut in opdracht van de Oostenrijkse Kamer van Koophandel bedraagt het circa 1,8 miljard euro. Andere bronnen berekenen minimaal driemaal de som. Vooral de skigebieden die tot eind april een seizoen hadden gepland, worden zwaar getroffen.

Skigebieden zouden alle records dit jaar gaan overtreffen. Maar uiteindelijk zijn er 7 miljoen minder overnachtingen geweest. 8,1 miljoen minder gasten.

De bergbahnen hebben een behoorlijk verlies geboekt. Terwijl het tot begin maart op rolletjes liep. Maar dan stopte dit alles op 15 maart 2020.

Skigebieden die tot begin april open zouden blijven hebben zeker verlies maar niet in die mate van de hoger gelegen skigebieden die tot eind april open zouden blijven.

Frans Hörl, de baas van de brancheorganisatie waar alle bergbahnen bij zijn aangesloten,  heeft opgeroepen tot een reddingsplan voor zijn branche. Als dat namelijk niet wordt gedaan dan is de toekomst niet alleen zwart voor de bergbahnen maar zeker ook voor alle regio’s daarom heen die van het toerisme leven. De oplossing zou zijn dat de kabelbahnen en het toerisme deze zomer gaan opstarten, wel onder strikte regelgeving.

Gelukkig hebben we kunnen zien dat Oostenrijk al wat beperkingen heeft opgeheven. Het isolement van de befaamde skidorpen in het Paznauntal (Ischgl), Sölden en St. Anton zijn opgeheven. Er worden meer zaken versoepeld zoals het weer openen van winkels en als alles echt goed gaat dan kunnen medio mei ook weer de horeca gelegenheden openen. Ook is er al gesproken over de grens te open voor de Duitsers zodat deze in de zomer op vakantie kunnen gaan naar Oostenrijk. Of het voor de lage landers er ook zo uitgaat zien dat moeten we helaas nog afwachten.

Hexenwasserbahn Söll SkiWelt

Tot slot nog wat over de bergbahnen en de nieuwe liften. We hebben al een aantal berichten geschreven dat er projecten uitgesteld worden. Dat heeft te maken met 2 zaken.

  • De financiële middelen zijn er even niet om de lift nu totaal te bekostigen
  • Maar ook het materiaal moet bijvoorbeeld komen vanuit een zwaar getroffen land. Denk daarbij aan sud tirol (Italië) daar wordt bv niet gewerkt aan cabines, of het voorwerk kan niet gedaan worden… dan moet je een lift echt uitstellen.

Maar een ander voorbeeld is zeker ons thuis gebied van SkiWelt. Daar wordt met man en macht gewerkt aan 2 nieuwe liften (Salvistabahn en de Hexenwasserbahn) De bouw was daarvoor al ingezet afgelopen jaar. Gelukkig kan de bouw doorgaan maar het betreft hier dan ook echt de lokale ondernemers en vakmensen die bezig zijn met deze liften en dat is weer goed voor de economie.

Hexenwasserbahn Söll SkiWelt

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...