Toerisme in Oostenrijk verwacht Duitse reiswaarschuwing

Kitzsteinhorn 16-10-2021

Kitzsteinhorn 16-10-2021

Toerisme in Oostenrijk verwacht Duitse reiswaarschuwing. Oostenrijk is bang dat door de oplopende cijfers andere landen zullen volgen.

Een winterseizoen zoals het seizoen 2020/2021 wil men nooit meer meemaken. Afgelopen jaar is het gehele seizoen afgelast voor toeristen. Nu de cijfers weer stijgen en het seizoen voor veel gebieden nog moet beginnen siddert de toerismesector in Oostenrijk. Een nieuwe reiswaarschuwing vanuit belangrijke landen zoals Duitsland maar ook Nederland zou desastreus zijn.

Duitsland

Met name Duitsland is een grote bron van inkomsten, een reiswaarschuwing kan betekenen dat ook andere landen zullen volgen. Een besluit van het Robert Koch Instituut, de Duitse RIVM, zal vandaag verwacht worden.

Mocht er een reiswaarschuwing komen dan zal dat betekenen dat ongevaccineerde Duitse reiziger bij thuiskomst tien dagen in quarantaine moet gaan. Gevaccineerden of herstelde personen hoeven dit niet. Als op vrijdag een reiswaarschuwing vanuit Duitsland komt dan is de verwachting dat de regeringen van de Scandinavische landen, de Benelux-landen en ook Groot-Brittannië  dit voorbeeld zullen volgen.

Saalbach Hinterglemm

Mogelijke gevolgen

Dit heeft natuurlijk onmiddellijk effect op de start van dit winterseizoen. Bij een reiswaarschuwing zouden veel vakantiegangers met kinderen jonger dan twaalf jaar of ongevaccineerde kinderen hun wintervakantie in Oostenrijk afzeggen denkt het vice-hoofd van de hoteliersvereniging Walter Veit.

Er komt een winterseizoen

Toch zit het raadslid voor toerisme in Vorarlberg, Christian Gantner vol vertrouwen. Er komt een winterseizoen zelfs als er een waarschuwing is. In een interview met de Kronen Zeitung zegt hij dat een quarantaineregeling alleen voor ongevaccineerden geldt. Ruim 85% van de (Duitse) gasten is gevaccineerd, en 22% van de gasten hebben kinderen tussen de 12 en 16 jaar. In deze groep is reeds 40% gevaccineerd. Maar er is ook kritiek vanuit Niederösterreich, de woordvoerder voor toerisme Reinhard Teufel verklaarde dat het niet erkennen van het Spoetnik vaccin toeristen uit Oost Europa zou uitsluiten.

Lees ook onze liveblog.

Bron: Salzburg24.at

Turner Banner

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...