Toerisme Oostenrijk quarantaineplicht opheffen of lockdown

Toerisme Oostenrijk quarantaineplicht opheffen of lockdown. Dit is de oproep die het hoofd van het toerisme in Kitzbühel, Christian Harisch, deed voorafgaand aan de persconferentie van as donderdag.

Aanstaande donderdag zal tijdens de persconferentie het verloop van de komende tijd bekend gemaakt worden. Maar daar wil men niet op wachten en klinkt de roep om de quarantaineplicht voor mensen die twee keer gevaccineerd zijn op te heffen. “Anders komt het gehele land tot stilstand”, aldus het hoofd van het toerisme in Kitzbühel. Het probleem doet zich al voor in het toerisme door de steeds groter wordende toename aan positieve meldingen onder de werknemers. Hierdoor moeten bedrijven de deuren sluiten omdat medewerkers in quarantaine zitten.

Een voorbeeld is de Brixner Stadl in Brixen im Thale, zij melden op hun Facebookpagina dat de deuren sluiten in verband met de verplichte quarantaine.

Natuurlijke lockdown dreigt

Als er niets verandert zal er een “natuurlijke lockdown” volgen aldus de voorzitter van Innsbruck Tourism, Mario Gerber. Maar ook de voorzitter van de toerismevereniging Kitzbühel, Christian Harisch, roept nu op tot een snel besluit van de politiek. Of opheffen van de quarantaineplicht voor mensen die 2x keer gevaccineerd zijn of voor het toerisme vanaf 10 januari één week een harde lockdown.

Als een verkorting van de quarantainevoorschriften medisch verantwoord is, moet dat in ieder geval gebeuren”, zegt de Tiroler LH Günther Platter (VP). Zo’n regeling zou enerzijds van belang zijn om de economie en de vitale infrastructuur draaiende te houden, ook bij hoge aantallen besmettingen, en anderzijds om het begrip bij de bevolking voor de maatregelen te behouden.

Twee opties

De situatie in de toerismebranche is nijpend aldus Christian Harisch, de voorzitter van de hotelier en toerismevereniging spreekt van een “golf van besmette werknemers” die ervoor zorgen dat er overal een gebrek aan personeel is. Het kan zo niet langer en verder gaan, alles zou binnen enkele dagen gaan vastlopen. En als het vastloopt loopt ook de economie vast aldus Harisch.

Er zijn volgens hem twee opties om dit af te wenden namelijk het opheffen van de quarantaine voor gevaccineerden. De andere optie is een harde lockdown voor minstens een week vanaf 10 januari. Er moet nu onmiddellijk en duidelijk gehandeld worden om het winterseizoen overeind te houden. Ook moet de booster voor alle medewerkers met alle mogelijke kracht doorgevoerd worden. Dit zou in de week van 10 t/m 17 januari mogelijk zijn.

Het toerisme bestempelen als zondebok mag volgens de voorzitter van Innsbruck Tourism, Mario Gerber niet. Overal zijn er coronaclusters en Omikron-golf treft het hele land niet alleen het toerisme.

Bron: tt.com

UPDATE 6 januari 2022 16:30 uur. De Persconferentie is geweest. Je kunt HIER lezen wat er is besloten.

Pitztal Rifflsee topfoto

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...