Toerskier overleden na een val van 400 meter

Hochkönig Birgkar

Toerskier overleden na een val van 400 meter

Een 48-jarige toerskiër heeft zondagochtend een dodelijk ongeval gehad in Mühlbach am Hochkönig (Pongau). Hij viel ongeveer 400 meter in steil en rotsachtig terrein en raakte zo ernstig gewond dat hij op de plaats van het ongeval overleed.

De man uit Dienten vertrok met twee andere wintersporters om op de tourski’s te gaan richting Birgkar. Ongeveer 200 meter onder de Kematstein viel hij bij een haarspeldbocht op bijna 2.800 meter boven zeeniveau en viel de diepte in.

Andere skibergbeklimmers (tourskiërs) verleenden onmiddellijk eerste hulp, en ook het reddingshelikopterteam van Martin 10 was snel ter plaatse. De  48-jarige raakte zo ernstig gewond dat hij ter plekke overleed.

RIP

 

Königstour Hochkönig

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×