Toerskiër veroorzaakt lawine op de Hafelekarspitze

Toerskiër veroorzaakt lawine op de Hafelekarspitze

Innsbruck Nordkette

Toerskiër veroorzaakt lawine op de Hafelekarspitze. De skiër veroorzaakte tijdens een afdaling een enorme sneeuwlawine bij de Bodensteineralm.

De lawine werd veroorzaakt door en 47 jarige Oostenrijker die met een kennis op skitocht was met verschillende beklimmingen en afdalingen op de Hafelekarspitze in Innsbruck. Rond 14.30 uur klommen de twee aan de noordzijde van de Hafelekarspitze omhoog en wilden vervolgens via de kortste verbinding afdalen naar de Seegrube.

Direct na de afdaling werd er een kleine lawine van 20 tot 30 meter breed veroorzaakt. Door de vergevorderde vocht-indringing veroorzaakte het ten oosten van de Bodensteineralm een natte sneeuwlawine die op 1500 meter stopte.

Westendorf Helikopter

ter illustratie

Noodoproep

Doordat de veroorzaker het einde van de lawine niet kon zien deed hij meteen een noodoproep. Met behulp van een heli werden vijf bergredders van de plaatselijke afdeling in Innsbruck, twee hondengeleiders van de bergreddingsdienst Hall-Umgebung en een agent van de Alpenpolitie ter plaatse gebracht.

De lawinekegel werd doorzocht, maar er waren geen aanwijzingen dat er mensen onder de lawine zaten.

Bron: Tiroler Tagezeitung

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...