Toerskiërs op de Großvenediger getroffen door een lawine

Grossvenediger in de zomerse sneeuw

Toerskiërs op de Großvenediger getroffen door een lawine

Toen een 43-jarige Duitse toerskiër maandag een helling op de Großvenediger overstak, veroorzaakte hij een lawine en werd meegesleurd.

Een Duitse groep van vijf personen is maandag vertrokken voor een skitocht van Kasern in Zuid-Tirol naar de Rostocker Hütte in Prägraten am Großvenediger.

Rond 15.45 uur verliet de groep de Reggentörl richting de Essener en Rostocker Hütte. Op een hoogte van zo’n 2.580 meter stak één groepslid, een 43-jarige Duitser, in zijn eentje een steile helling van 30 tot 35 graden over, terwijl de andere groepsdeelnemers voor de helling wachtten. Tijdens het oversteken veroorzaakte de skitourer een lawine. Hij werd meegesleurd en viel met de sneeuwmassa zo’n 20 tot 30 meter in een steile geul.

Soldaten hielpen de gewonde man

De 43-jarige werd niet begraven, maar liep verwondingen in onbekende mate op aan beide benen. Een groepslid is onmiddellijk naar de hut gelopen/geskied en sloeg alarm. De andere bergbeklimmers kwamen het slachtoffer van het ongeval te hulp. De gewonde man ging in eerste instantie zelf naar Simonysee. Tien soldaten van het leger ontmoetten hen daar vervolgens. Ze logeerden in de hut en brachten de 43-jarige naar de hut. Van daaruit werd hij per noodhelikopter naar het ziekenhuis in Lienz gevlogen.

Helikopter Topfoto

ter illustratie

Bron: Tiroler Tageszeitung

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Snowworld Banner 1250 900

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...