Tolvignet Oostenrijk heb ik die wel nodig

Tolvignet Oostenrijk heb ik die wel nodig?

In Oktober en November waren we weer even in Oostenrijk en toen viel ons wel op dat er enorme files stonden vanuit Oostenrijk om weer naar Duitsland te rijden (vertragingstijd tussen 30 en 45 minuten) Reden, sterk verscherpte grenscontroles vanwege de vluchtingen. Wij zijn toen is niet de snelweg opgegaan maar gewoon via Wörgl, Kufstein, Kiefersfelden naar Duitsland gereden en……je kunt zo doorrijden ?

Tolvignet Oostenrijk Tolvignet Oostenrijk

Maar de vraag is… heb je een vignet nodig? Natuurlijk heb je die nodig als je bv echt veel gebruik moet maken van de Autobahn in Oostenrijk. Maar hoef je daar heel weinig van gebruik te maken zijn er natuurlijk ook andere oplossingen.

Zoals jullie weten zitten wij in het Brixental. Overigens geldt dit ook als je in Söll, St Johann, Fieberbrunn of Kitzbühel moet zijn (of welke plaats in die gebieden dan ook) dan zou je best zonder vignet kunnen. Wij hebben de route zonder snelweg gereden en het kost je 10 minuten extra reistijd. Of de files er nog steeds staan komende maand is niet te zeggen.

Maar dan over het vignet zelf. In Oostenrijk is een tolvignet op alle A en S-wegen verplicht, behalve op trajecten waar apart tol geheven wordt zoals bij de Arlbergtunnel of de Brenner Autobahn. Overigens zijn er binnenwegen wat een aftakking is van een snelweg waar wel een tolvignet nodig is, dit is bijvoorbeeld het geval bij de Landecher tunnel.

Dat je een vignet nodig hebt wordt ver voor dat je Oostenrijk inrijdt duidelijk gemaakt maar ook bij opritten richting een snelweg. In Duitsland zijn deze vignetten bij de tankstations te koop. Wil je van alles af zijn is het aan te raden om een vignet in de ANWB winkels (of bestellen via de site) te kopen, de prijzen zijn niet duur en als je vertrekt plak hem op de voorruit zoals omschreven staat zo voorkom je een bekeuring.

Voor Oostenrijk heb je de keuze uit de volgende vignetten:

  • 10 dagen geldig
  • 2 maanden geldig
  • 1 jaar geldig

Vignet Oostenrijk prijzen 2016

Via de ANWB kun je deze bestellen. Ga dan naar de website van de ANWB

728x90-Bizztravel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×