Tolvignet weg door ruitschade?

autoruit stuk

vignet oostenrijk

Tolvignet weg door ruitschade?

Tolvignet weg door ruitschade? Jullie hebben het vast wel is meegemaakt. Opeens een steentje op je ruit en de hele ruit moet vervangen worden. Zelf hebben wij het al meerdere malen meegemaakt.

Er zijn verschillende vignetten in omloop maar het meeste last zou je kunnen hebben van een Jaarvignet als je ruit er al in februari aangaat. Dan denk je al snel die ben ik kwijt en moet een nieuwe kopen. In alle gevallen heb ik zo n top monteur gehad, die heeft namelijk vakkundig de sticker verwijderd en weer opnieuw op de nieuwe ruit geplaatst. Maar niet altijd gaat dit goed. De stickers zijn normaal gesproken zo gemaakt dat ze niet overdraagbaar zijn. Behalve als je een goede monteur inschakelt ?

Maar stel het gaat fout. Wij dachten altijd …. dan moet je een nieuwe kopen. Dat laatste is waar maar je kunt je geld terug vragen. Wij kwamen er achter door Independer.

Drie stappen om geld tolvignet terug te krijgen

Neem eerst contact op met je autoverzekeraar. De kosten worden mogelijk via deze verzekeraar vergoed. Is dat helaas niet het geval? Neem dan de volgende drie stappen door om je geld terug te krijgen:
1) Vraag de autoverzekeraar om een bevestiging dat de kosten niet vergoed worden;
2) Vraag de ruithersteller om het oude stukje ruit met het vignet te bewaren. En vraag om een factuur van de ruitvervanging;
3) Stuur de verklaring van je verzekeraar, het stuk ruit en de factuur van de ruithersteller naar de douane van het betreffende land. Het adres is op te vragen bij de verzekeraar. Vervolgens krijg je van de douane het geld terug.

Bron: Independer

tolvignet

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht