Top 5 Wintersport blessures en al 1500 gewonden

Top 5 Wintersport blessures en al 1500 gewonden

crash

Op dit moment zitten we met 200 slachtoffers boven het aantal van vorig jaar (cijfers afkomstig van de ANWB alarmcentrale)

Opvallend is dat er veel skiërs worden aangeskied. Ook is het zo dat er veel skiërs vallen doordat men schrikt van voorbijrazende skiërs of wellicht wel boarders.

Hoe je bv aangeskied wordt zie je in onderstaande video?s.

Zoals gewoonlijk was afgelopen weekend het hoogtepunt van de gipsvluchten (einde krokusvakantie) Maar liefst 4 vluchten vanaf Innsbruck vlogen naar Nederland. Ook zijn er gewonden naar huis gereden die niet met het vliegtuig naar huis konden. Een ligtaxi wordt dan ingezet.

TOP 5 Wintersportletsels

  1. Kniebanden
  2. Enkel- onderbeen- of kniefracturen
  3. Scheenbeen
  4. Sleutelbeenfracturen
  5. Bekkenfracturen

Opvallend is dat pols, onderarm en elleboog uit deze top 5 zijn verdwenen. Ook wordt er nog al eens laatdunkend gedaan over het dragen van Helmen. Toch zien we dat hoofdverwondingen niet meer vaak voorkomen. Natuurlijk komt het voor maar vele malen minder dan tov het verleden. De Helmplicht voor kinderen heeft hierbij zeker bijgedragen.

Het seizoen loopt nog door tot in april. Helaas zullen er zeker nog gewonden bijkomen maar het hoogtepunt hebben we nu toch wel gehad.

Bron

Summittravel728x90

728x90-Bizztravel

Chaletsplus

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×