Vincent heeft topdag gehad op de golfbaan in Westendorf

Golfbaan Westendorf

Als enthousiast golfer probeer ik tijdens mijn vakantie altijd een of twee nieuwe golfbanen te spelen in de buurt van ons vakantieadres.

Op de site van Fantastisch Oostenrijk zag ik het mooie filmpje van Golfbaan Kitzbüheler Alpen Westendorf staan. Ik was gelijk overtuigd dat dit de baan was die ik “moest” ontdekken en heb meteen de website bezocht.

Omdat ik alleen spelen niet leuk en gezellig vind keek ik in de toernooiagenda en zag dat er op woensdag 9 augustus een Open toernooi gespeeld zou worden waarvoor er nog aangemeld kon worden. Dit heb ik gelijk gedaan en al snel ontving ik vanuit de club een bevestiging van mijn aanmelding en per sms de starttijd en flightindeling. Top geregeld allemaal.

Golfbaan Westendorf

Op woensdagochtend melde ik mij ruim op tijd in het schitterende clubhuis en kreeg daar na betaling van €55,00 (normaal greenfee €84,00) mijn scorekaart uitgereikt. Op de eerste tee (een korte par 4 van 221meter) maakte ik kennis met mijn drie flightgenoten die alle drie lid waren van deze mooie club. We hebben een heerlijke ronde gespeeld waarin het plezier belangrijker was dan de behaalde stablefordpunten.

De baan is  relatief jong maar al zeer mooi. Het is wel belangrijker om echt op de fairway te blijven want in de rough is je bal absoluut onbespeelbaar……als je deze al weet te vinden. Neem er dus voldoende mee. Ook een uitwijk naar een fairway van een andere naastgelegen hole is er niet want iedere hole ligt op zichzelf, iets wat ik zelf altijd veel mooier en leuker vind dan bijvoorbeeld een parkbaan. Het is, bij een normale conditie, niet nodig een buggy te huren. De baan is vlak genoeg om gewoon met een trolley of draagtas te lopen.

Al met al een baan die echt de moeite waard is om eens te spelen, ik kom er zelf dan ook zeker nog eens terug.

Wij bedanken Vincent voor zijn review. Wie volgt?

Alpen Reizen

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Reageer mee via Facebook

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

De FANtastisch Oostenrijk nieuwsbrief blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit het FANtasche Oostenrijk. Je kunt deze mail een paar keer per maand verwachten.

* verplicht