Tornado in Graz!


Tornado in Graz!
Een tornado heeft de inwoners van Graz dinsdagnamiddag opgeschrikt. Na een dag van hoge temperaturen en zonneschijn werd de stad aan het eind van de middag getroffen door zware onweersbuien, maar het meest opvallende incident was de passage van een heuse tornado door de stad!

Meerdere ooggetuigen meldden het fenomeen dat huizen deed schudden en voorwerpen door de lucht deed tollen. “Het was echt angstaanjagend,” zei een buurtbewoner die de tornado zag. “Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt in Graz.”

Meteorologen van Geosphere Austria hebben de waarneming van de tornado bevestigd en merkten op dat de huidige weersomstandigheden de vorming van dergelijke wervelwinden begunstigen. “Het is mogelijk dat er nog meer tornados vanavond in Oost Oostenrijk kunnen ontstaan,” verklaarde een meteoroloog aan ORF.

De brandweer van Graz ontving talrijke noodoproepen wegens stormschade. “Op dit moment hebben we 20 openstaande meldingen,” meldde een woordvoerder van de brandweer. Hoewel er aanvankelijk meldingen waren van beschadigde daken in Eggenberg, werden deze later weerlegd.

(Bron: hitradio oe3/ORF)

Werken in Oostenrijk Logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×