Tot 15 januari geen mondkapjes in skiliften

Mondmasker op de Kitzsteinhorn

Dit is tot 23 januari niet meer nodig, tenzij het heel koud is dan kan het lekker warm zijn.

Tot 15 januari geen mondkapjes in skiliften. De Oostenrijkse regering heeft vandaag bekend gemaakt dat de huidige coronamaatregelen met drie maanden wordt verlengd.

De verlenging betekent dat tot in ieder geval de verplichting tot dragen van eenFFP-2 masker niet komt voor het openbaar vervoer. Ook in skiliften geldt er geen verplichting wat goed nieuws is voor het aankomende winterseizoen en met name de kerstvakantie.

Ondanks dat er tot die datum geen verplichting geldt is het advies om een mondkapje te dragen nog steeds aanwezig. Volgens de minister van Volksgezondheid Johannes Rauch (Groenen) is het dragen van een mondkapje de “meest effectieve manier blijft om uzelf en de mensen om u heen te beschermen.”

Gunstige ontwikkelingen

Het verlengen van de huidige maatregelen heeft te maken met de cijfers. Sinds vorige week is er een dalende trend te zien in het aantal nieuwe besmettingen en bij controle van virusdeeltjes in het rioolwater hierdoor zijn voorlopig extra maatregelen niet nodig aldus de minister van Volksgezondheid. Wel benadrukt Rauch dat als de situatie de komende week veranderd een reactie zal volgen met mogelijk aangepaste maatregelen. De huidige maatregelen zijn hier te lezen, voor de actuele situatie ga naar orf.at.

Bron: Tiroler Tageszeitung, Kleine Zeitung

Lees ook onze liveblog.

Chalet.nl grote banner 900-600

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×