Tot aan het weekend veel sneeuw

Saalbach Maisalm 27-11-2023

Tot aan het weekend veel sneeuw

Het winterseizoen begint goed, inmiddels is er al veel sneeuw gevallen.

Vandaag wordt het een overwegend bewolkte en ook natte dag. In het zuiden zal ook de zon te zien zijn. In het Alpengebied zal het zwaar bewolkt zijn waaruit het nodige aan neerslag zal gaan vallen.

De sneeuwgrens ligt tussen de 400 en 1000 meter. In de ochtend kan het lokaal glad zijn door ijzel. De wind komt uit het westen tot noordwesten en neemt langzaam toe. De maximumtemperaturen liggen tussen de 2 tot 7 graden.

Morgen wordt het een mooie maar ook koude dag. Lokaal zal de dag starten met dikke mist en in de Alpen kan er lichte sneeuwval zijn. Voor de rest zal het droog worden met veel zon en uit de wolken die overdrijven zal geen neerslag uit vallen.

In het Donaugebied staat er een stevige westelijke wind, verder overwegend een matige wind uit het zuiden. De middagtemperaturen liggen tussen de min 3 en plus 5 graden.
sneeuwval 27-11-2023 + 5 dagen

Richting het weekend

Donderdag is een dag met föhn en tijdelijk hogere temperaturen, met aan de noordkant van de Alpen en in het zuiden sneeuw. De sneeuwgrens ligt tussen de 1000 en 1600 meter. De temperaturen liggen tussen de min 2 en plus 7 graden.

Vrijdag veel bewolking met veel neerslag. De sneeuwgrens in de Alpen ligt in het begin van de dag rond de 1000 meter maar zal in de loop van de dag dalen. Ook deze dag is een goede dag voor de skigebieden, er zal weer het nodige aan sneeuw bij komen. Met een matige tot stevige wind uit noord tot oost wordt het maximaal min 1 tot plus 7 graden.

Zoals het er nu uitziet ook in het weekend veel bewolking met sneeuw voor de skigebieden. Maximum zal rond de min 4 tot plus 4 graden uitkomen.

Hoe alles eruit zal komen te zien morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Snowworld Banner 1250 900

SnowWorld Kerst 1250x900

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×