Tot en met het weekend mild herfstweer

De afgelopen dagen was het al aardig winters in Oostenrijk. Boven de 1000 meter viel er geregeld wat sneeuw, konden de sneeuwkanonnen aan en vroor het soms streng. Maar ook in de dalen kon men de winter al voelen, gisterochtend kwam het namelijk nog op uitgebreide schaal tot nachtvorst.

Echter de komende dagen wordt het langzaam wat minder winters. Een stabiel hogedrukgebied, net ten Westen van Oostenrijk, zorgt voor tamelijk rustig en zonnig herfstweer. Het wordt zelfs mild, met temperaturen die nog kunnen oplopen tot 16 of 17 graden.

Richting het weekend gaat het hogedrukgebied, al afzwakkend, aan de wandel richting het Oosten. Vanuit het Westen komen lagedrukgebieden dichterbij, maar bereiken tot zeker zondagavond Oostenrijk nog niet.

Hierdoor zal de stroming in het weekend weer even Zuidelijker worden. In Noord-Italië gaat het flink regenen waardoor het bij ons aan de lijzijde in Oostenrijk tot mooi en droog weer komt. In de neerslagschaduw, met een föhn, kan het een heerlijk mild weekend worden. Zowel zaterdag als zondag wordt het in de bekende föhn-dalen 17 tot 19 graden. Prachtig herfstweer dus! Helaas minder fraai verloopt het weekend in Oost-Tirol en Karinthië. Hier is het föhn-effect zwakker en is er dus ook meer bewolking en uiteindelijk neerslag aanwezig.

Na het weekend is het allemaal nog uiterst onzeker. Diverse modellen komen met forse kou-uitbraken, andere modellen moeten hier nog niks van weten. Het is dus speculeren en we gaan het zeker op de voet volgen…

Helaas was dit een relatief kort weerbericht. Ik zit op dit moment midden in mijn tentamenweken… veel leren, scripties schrijven, ect… Na de tentamens volgen weer de uitgebreide weerberichten.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht